Başarmak İstediler ve Başardılar

Mali Müşavir Sadettin Bulutoğlu, 50 kişilik gönüllü arkadaşlarıyla kendi aralarında topladıkları bağış paralarıyla Türkiye’de yardıma muhtaç çocukları sevindirmeye devam ediyor.
Çanakkale-Bolu-Bursa-Çatalca-Çankırı-Sakarya’daki il milli eğitim müdürlüklerinin yönlendirmesiyle ilçe milli eğitim müdürlüklerinin belirlediği okullar arasında titizlikle irdelenip en ihtiyaç sahibi okul olan ve hikayemizi oluşturan Sakarya Geyve’deki “Safibey Eriş İlkokulu” tercih etti. Hiç tanımadığımız daha önce hiç bilmediğimiz ve aramızdan hiç kimsenin dolaylı yolla bile hiçbir tanıdığının olmadığı okul öğrencilerine “kardeş” diyerek sevindirmeye devam ediyor.

Bu kapsamda başta okul müdürü ve hoca Fatih Bey’in istekleri doğrultusunda okulun ihtiyaçları A’dan Z’ye belirleyerek. gerekli fizibilite çalışmaları yapıldı. Okul ziyareti yapılarak yerinde tespitler ve ilçedeki ilgili kurumlarla iletişime geçilerek ziyarette bulunuldu.

Öncelikle okuldaki öğrencilerimize birer mektup arkadaşı seçildi. Bu güne kadarda 3’er mektup gönderildi karşılıklı. Çocukların mektuplarını beklerkenki heyecanlarına ve mektuplarına ulaştıklarındaki heyecanlarına ortak olundu.
Bir yandan da kampanyaya destek çıkabilecek gönüllü olan insanlara ulaşılmaya çalışıldı. Bir yandan okulun tadilat işleri yapılırken bir yandan da 10 Mayıs Pazar günkü etkinlik ve çocuklara eğitim hayatlarında katkı sağlayacak hediyeler temin edilmeye çalışıldı.

Okul için ne mi yaptık?

Okulun ve ilçenin konumu münasebetiyle İstanbul’dan temin edildi bütün inşaat malzemeleri. Ve En büyük destekçilerimizden biri olan Doğan İşsever’in öncülüğünde geceli gündüzlü arkadaşlarıyla çalışarak; okulun elektrik tesisatı baştan aşağıya yenilendi. Elektrik prizleri ve lambalar dahil herşey baştan aşağıya değiştirildi. Okulun halıfleks ile kaplı zemini kaldırılarak ihtiyacı giderecekile kaplandı. Spor salonu olarak kullanılan bölüme parke yapıldı. Diğer alanlar ise kalebodur ile kaplandı. Okulu içi kapılarının hepsi yenileriyle değiştirildi. Okul içi duvarları ve tavan boyası baştan aşşağıya kazılarak yeniden yapıldı. Müdür odası baştan aşağıya yenilenip yeni ekipmanlarla donatıldı. Okulun en bakımsız yeri olan tuvaletler baştan aşağıya yenilendi. Çatı tadilatı, kapılarının değiştirilmesi, klozetler, lavabo, kalebodurla kaplanması ve boyası yenilendi. Okulun dış cephesinin altı ile kaplanıp boyası yapılarak güzel bir görüntü elde edildi. Okulumuza Atatürk büstü yapıldı. Çocukların daha iyi öğrenim görmelerine katkı sağlayacak projektör cihazı ve tahtalarının yenilenmesi sağlandı.

Ve bu pazarda kısmetse bu yapılanları daha iyi görmek ve çocuklara hediyelerin sunulacağı; çekmiş olduğumuz sürpriz video ile mektup arkadaşlarının tanıtacağımız, sinema gösteri yapacağımız, klasik müzik hocalarıyla çocuklara enstrümanlarını tanıtacağımız müzik okulu ve güzel bir günü paylaşarak etkinlikler yapacağımız 10.Mayıs.2015 Pazar günü için büyük bir heyecanla hazırlanmaya devam ediyoruz.

Bu hikaye hiçbir siyasi, etnik veya başka bir bağı olmayan ve sadece “çocukların yüzünde gülücükler açması için uğraşan” sen-ben-o-onun arkadaşı-senin yakının-benim komşumla birlikte yürütülen bir projedir.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Kazada Ölenler Son Yolculuğuna Uğurlandı

Sıradakini Oku

Çatalca GYM Hayırlı Olsun

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir