Balkan Şehitleri Anıldı

Balkan Savaşları’nın 106. yıl dönümünde, Alanya’dan ve yurdun dört bir yanından gelerek, vatan uğruna canlarını feda eden 657 kahraman şehidi anmak için Alaiye Şehitliği’nde anma programı düzenlendi. Balkan Savaşları’nda Çatalca’da düşmana ‘DUR’ diyen şehitleri anmak için düzenlenen programa; Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Garnizon Komutanı Albay Gökhan Mayil, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve eşi Yıldız Yücel, Çatalca Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Çatalca İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Kadir Duvan, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Çelik, Belediye Başkan Yardımcıları, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurcan Özcan ve Kent Konseyi Üyeleri, Türk Muharip Gaziler Derneği Başkanı Fethi Kansu ve Gaziler, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kara: “Çatalca, Balkan Savaşları’nda bir son kale görevi görmüştür.”

Alaiye Şehitliği’nde yoğun katılımla gerçekleşen anma programına katılan Başkan Cem Kara, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, “Yine her 17 Kasım’da olduğu gibi bu 17 Kasım’da da Alanya’dan buraya gelen binlerce kardeşlerimiz, analarımız, bacılarımız, genç kızlarımız hepiniz hoş geldiniz. 17 Kasım Balkan Savaşları 1912-1913, tabii ki Çatalcamız açısından son derece önemliydi. Rusların kışkırtmasıyla Bulgarlar, Sırplar, Karadağlılar ve Yunanlılar Edirne’den çok ciddi bir dirençle karşılaşmaksızın Lüleburgaz, Pınarhisar ve 20 günlük bir süre içerisinde Çatalca’ya ulaştılar. Bulgarların aklında İstanbul’u fethetmek, kuşatmak gibi bir düşünce yoktu. Ama o kadar hızlı ve dirençsiz bir şekilde Çatalca’ya kadar ulaşmıştı ki akıllarında artık İstanbul’un kuşatılması vardı. İşte Anadolu’dan gelen gönüllü birlikler, Redif Birlikleri, bu bölgenin insanları, Alanya’dan gelen gönüllü birlikler hep birlikte burada Bulgar ordularına ‘Dur’ demeyi başardılar. Onun için Çatalca, Balkan Savaşları’nda bir son kale görevi görmüştür. Bütün Balkan Şehitlerimizi, bu topraklar üzerinde canlarını feda etmekten kaçınmayan tüm şehitlerimizi bir kez daha saygıyla, minnetle ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun. Alanya’dan gelen misafirlerimizi de her yıl gösterdikleri bu anlamlı davranıştan dolayı kutluyorum. Onların büyük bir alkışı hak ettiklerini, atalarına, dedelerine nasıl sahip çıktıklarını, nasıl birer torun olduklarını da bu vesile ile gösterdiklerini çok iyi biliyorum” dedi.

Şehitlik anıtına karanfil bırakıldı

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın konuşmasının ardından şiirler ile devam eden anma programında, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel’de günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yaptı. Alaiye Şehitlerini Anma Programı, Garnizon Komutanlığı’nın yaptığı saygı atışı ve Kuran-ı Kerim tivaleti ile devam etti. Okunan duaların ardından Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel ve Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’ya plaket takdim etti. Daha sonra şehitlik anıtına karanfil bırakılmasıyla program sona erdi.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

ÇABİS Ankara’da Pedal Çevirdi

Sıradakini Oku

Başkan Kara ‘Mahalle Buluşma Günü’ Etkinliğine Katıldı

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir