BAĞIMSIZLIK COŞKUSU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çatalca İlçe Başkanlığı kuruluşunun 97. yıldönümü nedeniyle Çatalca Cumhuriyet Meydanı’nın da Atatürk Anıtına çelenk sundu. Törende CHP Çatalca İlçe Başkanı Mehmet Çoban’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. CHP Çatalca İlçe Sekreteri Aysel Aksu ve Belediye Meclis Üyesi Reyhan Berber birer konuşma yaptı.

BAĞIMSIZLIK VURGUSU

“Bugün 9 Eylül 1923 de Halk Fırkası adıyla kurduğumuz partimizin 97’inci kuruluş yıldönümü nedeni ile huzurunuzdayız” diyen CHP Çatalca İlçe Başkanı Mehmet Çoban’nın özel gün hakkında yaptığı açıklamalardan satırbaşları…

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Halk Fırkasını kurarken şöyle demiştir. ‘Biz tam bağımsız, kayıtsız, koşulsuz egemenlik ilkelerine dayanan bir program izleyeceğiz. Ve bu programla ülkeyi olabildiğince hızla mutlu etmek, zenginleştirmek için ne gerekiyorsa duraksamadan, şuna buna bakmaksızın, şu ya da bu kuruma aldırmaksızın somut olarak, gerçek olarak yolumuzda yürümek istiyoruz.

Bir şey var: Mademki bu yolda yürümeye gücü olmayan insanlar vardır, onları tepelemek ve yürümek gerekir. Böylesine kararlı yürüyecek bir topluluğa elbette siyasal bir biçim vermek gerekir. İşte benim kurulmasını gerekli gördüğüm Halk Fırkası’nın niteliği bundan ibarettir. Şimdiye kadar tüm bu girişimlerde bizi başarıya ulaştıran gerçek nedeni hiç bir vakit unutmamak, onu hep ve hep tekrarlamak gerekir. O gerçek etmen her şeyin yardımcısı ve destekçisi olan ulusun kendisidir. Yapacağım dediğimde benim yapacağımı sanmayınız. Ulusumuzun yapacağını söylemek istiyorum. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.’

Bizler Yaşadığımız bu coğrafyada verdiğimiz 100 yıllık Cumhuriyet mücadelesinde; köleliğe başkaldırıyı Spartaküs’den, Demokrasiyi eski yunandan, Irk ayrımcılığına karşı mücadeleyi Lincoln’dan, Eşitlik özgürlük ve kardeşlik ideallerini Fransız devriminden, Dayanışmayı ve Emeğe saygıyı Marx’dan, Hedefimizin insanlık ve emek olduğunu Hacı Bektaş-ı Veli’den, Her koşulda haksızlığa karşı başkaldırıyı Pir Sultan Abdal’dan, Nesimi’den, İnsan sevgisini ne olursan ol yine de gel diyen Mevlana’dan öğrendik.

Bizler; Bir bayrak devraldık Nazım’dan, Hasan Ali’den, İsmail Hakkı Tonguç’tan.

Bir aydınlık devraldık Pir Sultan’dan, Mevlana’dan, Hacı Bektaş’tan. Bir borç devraldık Deniz’den, Hüseyin’den, Yusuf’dan. Bir ülke devraldık Uğur Mumcu’dan, Ahmet Taner Kışlalı’dan. Bir ağaç gibi tek ve hür bir orman gibi kardeşçesine yaşamayı gördük Nazım’dan.

Cumhuriyetimizin temel dayanağının tam bağımsızlık ve laiklik olduğunu öğrendik Mustafa Kemal Atatürk’ten. Bizler bir emanet devraldık Mustafa Kemal’den, İsmet paşa’dan, Bülent Ecevit’ten, Erdal İnönü’den. Unutmayalım ki bizler, dünyada ilk kez emperyalizme karşı verilmiş mücadeleyi başarıya ulaştırmış insanların torunlarıyız.  Mustafa Kemal Atatürk’ün yanında ulusal kurtuluş savaşı veren yiğitlerin torunlarıyız. En güç dönemde ulusal bağımsızlığı gerçekleştirip çağdaş bir devlet oluşturma doğrultusunda çok büyük çabalar harcamış olan o büyük Kuvayi Milliyecileriz. Atatürk devrimcileriyiz. Halk evlerini kuranlarız. Kadın erkek eşitliğini gerçekleştirenleriz. Satanlar değil, yoksul Türkiye’yi ayağa kaldırmak için büyük ekonomik atılımlar yapanlarız. Anadolu’yu dört tarafından demir ağlarla örenleriz. O demir yollarını döşeyen işçileriz. Türkiye’nin bağımsızlık ruhuyuz. Mustafa Kemal’in askerleriyiz. Cumhuriyet Halk Partisi bir medeniyet davasıdır.

Cumhuriyet Halk Partisi 97 yıllık bir özgürlük mücadelesidir, hak arayış mücadelesidir. Cumhuriyet Halk Partisi Ulus olma mücadelesidir, Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’dir.

Törenin ardından Hanımeli Cafe’de eski ilçe başkanlarına, eski belediye başkanlarına, meclis üyelerine, eski gençlik kolları başkanlarına, kadın kolları başkanlarına yaptıkları hizmetlerden dolayı plaket verildi.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

ÇATALCA’DA KAÇAK YAPIYA GEÇİT YOK

Sıradakini Oku

TRAKYA BİRLİK YAĞ BASACAK!

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir