Zabıtadan kaldırım işgali denetimleri

Kaldırımları işgal ederek yaya trafiğini engelleyen esnafları denetleyen Çatalca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, çok sayıda iş yerine uyarılarda bulunup uymayanların 5326 sayılı kanunun 38/1 maddesine göre cezai işlem yapılacağını belirttiler.

 

Kaldırım işgali yapan esnafları kontrol eden Çatalca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, gerçekleştirilen kontroller sonucunda cadde ve sokaklarda kontrollerin sürdüğünü, özellikle yaya kaldırımını işgal eden esnaflar belirlenerek yasal işlem uygulanacağını kaydetti.

 

Yayaların kullanım alanlarını kısıtlayan esnaflara yönelik olarak gerçekleştirilen uygulamaların devam edeceğine değinen Çatalca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Çatalca Belediyesi olarak vatandaşların kullanım alanlarını kısıtlayan esnaflara ve araç sahiplerine yönelik geniş çaplı bir uygulama gerçekleştirdi. Bu uygulamalar sonucu çok sayıda işyerinin, dükkanlarının önlerine koydukları reklam tabelalarını kaldırmaları yönünde yazılı olarak tebligat yapılarak uyarıldı. Uyarıları dikkate alan esnaflar da bu konudaki duyarlılığı destekledi.

 

Tüm uyarılara rağmen ısrarcı olarak vatandaşların ortak kullanım alanlarını engelleyen işyeri sahiplerine yasal işlem uygulanacağını belirten Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bu konuda dükkanlarının önünde ürünlerini sergileyen, uyarı tabelaları koyarak kendilerine park alanları yaratmak için vatandaşları mağdur eden ve araçlarını kaldırımlara çekerek yaya trafiğini engelleyen kişilere yönelik uygulamalara ara vermeden devam edecek.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

İzzettin halkı karar verecek, anıtı belediye yapacak

Sıradakini Oku

İstanbul İçin Yoğun Kar Yağışı Uyarısı

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir