ÇATALCA’DA YEDİ GÜN YEDİ GECE EĞLENCE

Geçtiğimiz hafta tam yedi gün yedi gece süren Erguvan Festivali, festival eğlencesine katılan halka unutulmaz neşeli ve eğlenceli anlar yaşattı. Unutulmaz tarihi festival coşkusuna sadece Çatalca halkı değil tüm bölge halkı yoğun ilgi gösterdi.

Erguvan Festivali’nin Açılış Günü “Kıraç’’ Sahne Aldı

Festival 27 Ağustos 2023 Pazar günü Çatalca Belediyesi Millet Bahçesi’nde festival açılış kokteyliyle başladı. Kokteyl sonrasında Çatalca Belediyesi Millet Bahçesi amfitiyatroda toplanan davetliler kortej halinde Cumhuriyet meydanına geçti. Cumhuriyet meydanında da festival ateşi yakılmasıyla Erguvan Festivali resmen başlamış oldu. Bu programın ardından Mehmetçik Meydanı’ndaki festival alanında DJ performansı sahne aldı. Festivalde yer alan stantlar Başkan Mesut Üner tarafından ziyaret edildikten sonra, günün sanatçısı ‘’Kıraç’’ sahne aldı ve ilk gün çok büyük coşkuyla festival tamamlandı.

İkinci Gün “İrem Derici’’ Sahnesi Güne Damgasını Vurdu

Mehmetçik Meydanı’ndaki festival ikinci günü saat 16.00’da ‘’Çocuk Animasyonu’’ ve “Çocuk Sahnesi’’ ile başladı. Aynı anda “Uzay Çadırı’’ festival alanında çocuklar için hazır oldu. Saat 17.00’da ise “Bebek Emekleme’’ yarışması halka neşeli anlar yaşattı. Bu keyifli ve eğlenceli yarışmanın ardından saat 20.30’da “Ceylan Konat’’ gecenin ilk konserini gerçekleştirdi. Gecenin finalinde ise “İrem Derici’’ festivalin ikinci gününde geceye damgasını vurdu.

“Derya Bedavacı’’ Sevenleri Üçüncü Günde Meydanı Doldurdu

Erguvan Festivali’nin üçüncü günü Cumhuriyet Meydanı’nda başladı. Ahşabı sanata dönüştüren Ayhan Tokmak’ın sergisi katılımcıları adeta büyüledi. Eş zamanlı olarak Mehmetçik Meydanı’ndaki festival alanında saat 16.00’da “Çocuk Animasyonu’’, “Çocuk Sahnesi’’ ve “Uzay Çadırı’’ çocuklara keyifli anlar yaşatmaya devam etti. Saatler 20.30’u gösterdiğinde ‘’Burak Akagün’’ konseri başladıktan sonra, saat 21.30’da ‘’Derya Bedavacı’’ sevenleriyle buluştu. Muhteşem geçen festival günü meydanda bulunan otağ çadırında şef ‘’Cengizhan Sönmez’’ ile Türk Sanat Müziği Korosu konseriyle son buldu.

Dördüncü Günde 30 Ağustos Zafer Bayramı İle Festival Coşkusu Bir Arada Yaşandı

Her gün olduğu gibi “Çocuk Animasyonu’’ ve “Uzay Çadırı’’ saat 16.00’da çocuklar için hazır oldu. Aynı akşam saat 20.00’da Belediye önünde toplanan halkla ‘’Zafer Yürüyüşü’’ programı gerçekleşti. Zafer yürüyüşü yapan halkı festival alanında ‘’Bando İstanbul’’ ekibinin sahne gösterisi karşıladı. Zafer coşkusu dolu gün “Ekin Uzunlar’’ konseriyle son buldu.

Unutulmaz Festivalin Beşinci Günü Renkli Geçti

‘’Çocuk Animasyonu’’ ve ‘’Uzay Çadırı’’ saat 16.00’da yine çocuklar için hazır oldu. Saat 17.00’da ise çocuklar için ‘’Yüz Boyama’’ etkinliği gerçekleşti. Saat 20.30’da ise gençlerin özlediği ve beklediği o an geldi. Başkan Mesut Üner’in döneminde üçüncüsü gerçekleşen ‘’Colorap 3’’ festival alanını renklendirdi. Meydanda renkli anlar yaşanırken ‘’DJ Erdem Kınay’’ gençlerin coşkusunu tavan yaptı. Gençlerin coşkusu tavan yapmışken muhteşem geçen renkli gün ‘’Köfn’’ konseriyle son buldu.

Merve Özbey Festivalin Altıncı Gününde Sevenleriyle buluştu

Festival etkinliği heyecanı ilk gün olduğu gibi altıncı günde de durmaksızın devam etti. Etkinlik programı otağ çadırında saat 13.00’da ‘’Tavla Turnuvası’’ ile başladı. ‘’Çocuk Animasyonu’’ ve ‘’Uzay Çadırı’’ saat 16.00’da yine çocuklar için her gün olduğu gibi devam etti. Saat 17.00’da ‘’Yöresel Börek Yarışması’’ gerçekleşti. Saat 18.30’da festival heyecanı Ferhatpaşa İlkokulu bahçesine ‘’Streetball’’ turnuvasıyla taşındı. Streetball sonrası saat 20.30’da ‘’Dj Performansı’’ gençleri coşturdu. Sevilen sanatçı Merve Özbey saatler 21.30’u gösterdiğinde sevenleriyle buluştu. Muhteşem festival günü otağ çadırında sıra gecesi organizasyonunda ‘’Mehmet Şerif Aydın’’ konseriyle son buldu.

Festivalin Son Gününde Festival Coşkusu İbrahim Tatlıses ve Survıvor 2023 Yarışmacıları İle Tavan Yaptı

Festivalin son günü saat 14.00’da otağ çadırında ‘’Tavla Turnuvası’’ ile başladı. ’Çocuk Animasyonu’’ ve ‘’Uzay Çadırı’’ saat 16.00’da yine son günde de festival alanındaki yerini aldı. Saat 18.00’da ‘’En Şık Pati Yarışması’’ hayvan severlerle buluştu. 18.30’da ‘’Streetball’’ turnuvasının final maçları oynandı. Final maçını Survivor-2023 yarışmacıları; Asena Demirbağ, Ertuğ Onur Yaşlıoğlu, Yusuf Yıldız, Özgür Tetik, Tunga Sayan ve Osmancan Ural’ın izlemeye gelmesi gençlere büyük bir sürpriz yaşattı. Saat 20.30’da ‘’Dj Performansı’’ sonrası saatler 21.30’u gösterdiğinde İbrahim Tatlıses sevenleriyle buluştu.

Üner; “Kültür-sanat etkinliklerimizi gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşadık”

Festival sonrası festival programlarıyla ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Mesut Üner; “Bazen öyle durumlar vardır ki mutluluğun ve huzurun tarifini yapmak oldukça güçtür. Tam dört buçuk yıl boyunca Çatalcamız Cumhuriyet tarihine geçen efsane hizmetlerimizle adeta altın çağını yaşarken, sadece ilçemiz değil tüm bölgemizin çekim merkezi haline gelen kültür-sanat etkinliklerimizi de gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşadık. Efsane hizmetlerimizi ilçemize kazandırma yolunda halkımızın huzuru ve mutluluğundan güç aldık. Öncelikle festivale katılımlarından dolayı ilçe halkımıza çok teşekkür ederim. Sonrasında ise bu unutulmaz organizasyonu kusursuz tamamlamak için gece-gündüz demeden çalışan ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Daha nice organizasyonlarda sizlerle birlikte olmak umudu ve dileğiyle teşekkürler Çatalca” dedi.

 

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

ÇATALCA ZİRAAT ODASI BAŞKANI SEYİT ÇETİN GÜVEN TAZELEDİ

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir