İzzettin halkı karar verecek, anıtı belediye yapacak

Çatalca İzzettin Mahallesi’ne yapılması planlanan 1944 Kırım Tatar Türkleri sürgünü acısını yaşatacak olan anıt için anket çalışması başlatıldı.

 

Geçtiğimiz yıllarda çeşitli mahallelerde yapılacak park, sosyal tesis gibi alanlar ile ilçe merkezinde bulunan sanayi sitesine yapılacak çalışmalar için mahalle halkı ve esnaf ile anket çalışmaları yapılmıştı. Halkın talepleri doğrultusunda anketlerden çıkan sonuca göre Çatalca Belediyesi tarafından çalışmalar yürütülmüştü.

 

Halkın katıldığı anket çalışmalarından birisi de İzzettin Mahallesi’nde yapılıyor. 1944 Kırım Tatar Türkleri sürgünü acısını unutmamak için yapılacak anıt öncesinde İzzettin halkına Çatalca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından hazırlanan anıt örnekleri sunuldu. İzzettin halkı ve Kırım Türkleri Yardımlaşma Derneği’nden gelen anıt talebi sonrasında yapılan çalışmalar ile birlikte anıt örnekleri hazırlandı. İzzettin Mahallesi Muhtarı Erşen Ergun tarafından da İzzettin halkına ulaştırılan anket formları mahalle halkı tarafından olumlu karşılandı. İzzettin köy kahvehanesinde bulunan sandığa anket formlarını doldurarak atan İzzettin halkı anket çalışmasından memnun. Ayrıca İzzettin Mahalle Muhtarı Erşen Ergun anket formlarını evlere de ulaştırarak mahallede kadınların da ankete katılmasını sağlayacak.

Kırım Anıtı Afiş 70x100--

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Çatalca belediyesi’nden topyekün çalışma

Sıradakini Oku

Zabıtadan kaldırım işgali denetimleri

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir