İstanbul İçin Yoğun Kar Yağışı Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul’da akşam saatlerinde başlayacak karla karışık yağmurun yarından itibaren kar yağışına dönüşeceği belirtilerek, Çarşamba günü ise kar yağışının etkisini artırarak Perşembe günü öğlene kadar devam edeceği açıklandı.

KARLA KARIŞIK YAĞMUR ÇARŞAMBA GÜNÜ KARA DÖNÜŞECEK

Meteroloji’den yapılan açıklamada, ” İstanbul ve Marmara Bölgesinin doğusunda halen yağmur şeklinde devam eden yağışın bugün akşam saatlerinden sonra ve gece saatlerinde karla karışık yağmur, yüksek kesimlerinde kar yağışı şeklinde devam edeceği, yarın sabah saatlerinden itibaren ise yağışların kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte İstanbul il genelinde kar yağışına dönüşeceği tahmin ediliyor. Çarşamba günü kar yağışının etkisini arttıracağı ve Perşembe günü öğle saatlerine kadar aralıklarla ve zaman zaman kuvvetli kar sağanağı şeklinde devam edeceği bekleniyor. Bu süre zarfında kar yağışlarının, ilçe bazında değişiklikler göstermek üzere yerde 10-25 cm arasında kar örtüsü oluşturacağı tahmin ediliyor.” ifade edildi.

FIRTINA ŞEKLİNDE ESECEK RÜZGARA KARŞI VATANDAŞLAR UYARILDI

Duyuruda ayrıca, zaman zaman fırtına şeklinde esecek kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte, yoğun kar yağışının neden olabileceği kara, hava, deniz ulaşımında aksamalar, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğine vurgu yapıldı.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Zabıtadan kaldırım işgali denetimleri

Sıradakini Oku

1 Milyonun Üzerinde Vatandaşın Borcuna Erteleme

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir