YENİ PAZAR YERİ DERT SATIYOR!

Çatalca Belediyesi’nin Millet Bahçesi projesi nedeni ile her Perşembe kurulan pazar Mehmetçik meydanına taşındı. CHP Çatalca İlçe Başkanı Mimar Mehmet Çoban’da Pazar esnafı ve pazara gelen vatandaşlarla sohbet ederek gazetemize açıklamalarda bulundu. Pazar yerinin Mehmetçik Parkı’na apar topar taşındığını ifade eden Başkan Çoban, şu açıklamayı yaptı:

 SORUNLAR YUMAĞI

“Pazar taşınmadan önce ‘Buranın eksileri artıları ne olur?’ diye bir fizibilite çalışması yapılması gerekirdi. Biz, Pazar esnafını gezip dertlerini dinledik. En büyük sorunları alt yapı orada ihtiyaçlarını giderecek bir lavoba, su, pisuvar, tuvalet yok. Onun dışında kapalı pazar yeri ile ilgili şuan yaz aylarındayız önümüz kış. Kış aylarında o esnaf kardeşlerimiz tezgah açamayacak konumdalar rüzgârdan yağmurdan pazar açamayacaklar. Hem ürünleri zarar görecek, hem de insanların gelip orada alışveriş yapacakları sağlıksız bir ortam oluşacak. Bunu gidermek lazımdı. Pazar taşınmadan önce bunlar çözülmeliydi. Belediye Başkanı her şeyde olduğu gibi, ‘Biz iyi şeyler yapıyoruz. Siz merak etmeyin diye’ söylüyor. Pazarda gördüğümüz esnafın birçoğu mutsuz. Alışverişe gelen vatandaşta memnun değil. Vatandaş orada alışverişini yapıyor. Belki fark etmiyorsunuz ama orada bir rampa var. Pazar arabalarını çekerken sıkıntı yaşanıyor. Bütün bunlara bir çözüm üretip ona göre oraya taşımak daha doğru olurdu. Ama Belediye Başkanı dinlemeden yaptı. Zaten AKP’nin mantığı bu, ben yaptım oldu. Alışveriş yapıp Pazar arabasını çeken kadın oradan memnun mu? Ya da sabah erken saatte malını getiren esnaf memnun mu? Önce bir sor ondan sonra yapın.”

 YERLİ ÜRETİCİ DIŞLANMIŞ

“Pazar yerine birçok yeni yeni esnaf getirilmesinin de bir başka sıkıntı yaratıyor”diyen Başkan Mehmet Çoban konuyu şöyle özetledi: “Pazar yerine yeni esnaflar gelmiş. Çatalca üreticisi ve esnafı arka tarafa atılmış durumda. Esnaf malını pazarlayabileceği satabileceği doğru dürüst mekânı yok. Bütün bu sorunların çözülmesi lazım. Pazar yerine giren üç tane yol var. (BİM’in yan tarafı, Aslan Market’in oradaki rampa ve Beyaz Martı Kooperatif’in önündeki yol) Bu yolların üçünde de trafik karmaşası var. İnsanlar oraya araçlarını park ediyorlar doğal olarak. Alış veriş yapanlar ve malını getirenler karşı karşıya geliyor. Bir de orada düzensiz bir trafik akışı var ondan dolayı da orada keşmekeş yaşanıyor. Toplumu ilgilendiren toplumun yaşam kalitesini düşüren ve ya artıran bu tarzda projeler yapacağınız zaman bunun bir ön çalışması olması lazım. Pazar yeri çok önemli bir yerdir. İnsanların alışveriş yaptığı yaşamını düzenlediği bir alandır. Bütün bunların ön çalışmasını yapmadığınız zaman elinizde patlar.”

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

ÇATALCA’NIN 39 MAHALLESİNDE KURBAN ATIK KUYULARI AÇILDI

Sıradakini Oku

DOLANDIRICILARA JANDARMA TOKATI!

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir