Yasta Değil İsyandayız

Üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan’ın, Mersin’in Tarsus İlçesi’nde bindiği minibüste bıçaklanarak vahşice öldürülmesi ve kadına yönelik şiddet Çatalca Cumhuriyet Meydanı’nda protesto edildi.

 

Sevinç Özkatrancı’nın başkanlığındaki CHP Çatalca Kadın Kolları, yeni Özgecan olaylarının yaşanmaması için, kadın cinayetlerine dur demek için Çatalca Cumhuriyet Meydanı’nda “Yasta değil, isyandayız” diye haykırdı.

 

Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök ve Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’da destek verdi.

CHP Çatalca Kadın Kolları Başkanı Sevinç Özkatrancı bir konuşma yaparak, “Kadınlar binlerce yıldır terörü içlerinde yaşıyorlar. Korku, endişe, kaygı ve mutsuzluk üzerine kurulmuş hayat mıdır? Öldürüyorlar bizi, her türlü şiddeti uyguluyorlar, çağdaş köle haline getiriyorlar. Her gün yeniden, yeniden, vahşice. Bir can bir cana nasıl kıyar, İnsan mıdır insana kıyan.

Acılar üzerinden tarih yazmak kolay değil. Gelecek ise artık birilerinin bizim adımıza yazdığı bir kader olamaz, olmamalı. En temel hakkımız olan yaşam hakkımızı elimizden alan mevcut yapı tarafından pompalanan sisteme karşı, kadını ikincilleştiren zihniyete karşı topyekun mücadele etmek gerekiyor. Bu vicdani ve derin bir mesele. Çarşı’nın twitter mesajında yer aldığı gibi “Erkeklerin taşıyamayacağı kadar ağırdı cenazesi” evet öyle, öldürülen binlerce kadının cenazesi ise artık erkeklerin kaldıramayacağı kadar ağır. Çok ağır. Farkında mısınız?” kadınların yaşam hakkını elinden alan zihniyete karşı mücadelemiz devam edecektir, diyerek sözlerini noktaladı.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

İşçi Partisi Vatan Partisi oldu

Sıradakini Oku

Başkan Cem Kara ‘Önce İş Güvenliği’ Dedi

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir