İşçi Partisi Vatan Partisi oldu

“Milli Hükümet İçin Birlik” sloganıyla toplanan İşçi Partisi Olağanüstü Kurultayı başladı. Ankara Spor Salonu’nda yapılan kurultaya yoğun ilgi gösterilirken önemli konuklar da salondaki yerini aldı. ,İşçi Partisi’ne yeni üye olan genç Ermeni yurttaş Sarkis Kısaohanyan’ın divan kurulu üyesi olması dikkat çekti.

15 bin kişinin katıldığı kurultayda tüzüğün birinci maddesinde yer alan isim ve amblem bilgilerini içeren fıkralar değiştirildi. Partinin adı “Vatan Partisi” olurken ambleminde ise yıldız ve buğray başakları yer aldı.

İşçi Partisi kurultayına eski bakanlar Enis Öksüz, Yaşar Okuyan, Ufuk Söylemez, Barbas Doğu, İstanbul Eski Valisi Erol Çakır, İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, DP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özdemir katıldı.

Divan Kurulu üyeleri seçildi. Antalya Barosu tarafından yılın hukukçusu seçilen Avukat Şule Nazlı Erol divan başkanı seçilirken Sarkis Kısaohanyan genç Ermeni yurttaş divan kurulu üyesi oldu. Antalya’nın Kemer İlçesi CHP Gençlik Kolları’ndan istifa eden Sarkis Kısaohanyan İşçi Partisine üye olmuştu.

Salondada sık sık “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” ve “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganı atılırken Soma ve Yatağan işçişleri baretleri ile, Tes-İş işçileri önlükleri ile salona girdi. Kurultay salonunda hep bir ağızdan “Yatağan işçisi yalnız değildir” sloganı atıldı. Direnen Sütaş işçileri ve Karayolları Taşeron işçileri “Ölüm hep bize mi düşer usta?” pankartı ile salona giriş yaptı.

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, eşi Şule Perinçek ile salona girdiğinde ise “Öncü, cesur Doğu Perinçek” ve “Başbakan Perinçek” sloganları atıldı. Perinçek’in salonda işçi bareti oturması dikkat çekti.

PERİNÇEK: VATAN’DA BİRLEŞİRSEK BAŞARIRIZ

İşçi Partisi Genel Sekreteri Serhan Bolluk, açılış konuşmasını yaparak sözü İP Lideri Perinçek’e bıraktı. Perinçek, konuşmasına vahşice öldürülen Özgecan Aslan’ı anarak başladı.

Perinçek, “Özgecan Aslan’ı alevler içinde, çığlık çığlığa bırakmanın utancıyla Arena’da toplanmış bulunuyoruz. Kendimizi affetmiyoruz! Bu karanlık manzara karşısında cumhuriyet öncüleri olarak kendimizi affetmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Perinçek, “Fikret Otyamın keçilerine, Yaşar Kemal’in İnce Mehmedine söz veriyoruz. Üreten Türkiye’yi kuracağız. Parolamız vatan, işaretimiz emek, namus” dedi. Cumhuriyet’in siperlerinde savaşa savaşa geldiklerini ifade eden Perinçek, “Büyük milletimize güveniyoruz. Kendimize güveniyoruz. Partimize güveniyoruz” diye konuştu.

Perinçek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Emperyalistlerin dayatmalarını milletimize dayanarak, Yürüye yürüye, Yalanlarını çiğneyeye mahkum ettik. Ayağa kalktık. Vatana canını armağan etmeye hazır, ahlaklı ve erdemli bir gençlik yarattık. Gençliğimize güveniyoruz. Onlardan güç alıyoruz. Programımız hazır. 6 Ok programı bizim programımızdır. Programımıza güveniyoruz ve milletimizi bu programda birleşmeye çağırıyoruz. Yürüyoruz! Çelenk koymak için değil, hükümet olmak için yürüyoruz. Devrim yapmak için yürüyoruz. Köylümüzle, işçimizle yürüyoruz. Kurultayımızı selamlayan Emine Ülker Tarhan’ı Anadolu, Trakya falan değil Vatan’a çağırıyoruz. Vatan’da birleşirsek başarırız! Namık Kemaller tarafından Belgrad ormanlarında kurulan Vatan Partisi’nde birleşiyoruz. Bandırma Vapuru ile pazarlık yapanlar var. Bizim kitabımızda pazarlık yazmaz. Biz canımızı Bandırma Vapuru’na feda ediyoruz. İşçi Partisi Olağanüstü Kurultay Divanı’nda yüreği Türkiye aşkıyla, vatan aşkıyla çarpan benim canım kardeşim Sarkis Kısaohanyan da var. İşçi Partisi Olağanüstü Kurultay Divanı’nda kimler var: Türk’ü, Kürdü ve Ermenisi ile Türk Milleti var… O Saray’ları Tayyip Erdoğan’ların başına yıkacağız. O Saray’ları bilim yuvası yapacağız. Hayatta en hakiki mürşit bilimdir, fendir. Türk de biziz Türk de biziz hepimiz Türk Milleti’yiz. Vatanı birleştireceğiz Gülümse Türkiye. Koş saflara, koş kavgaya. Koş vatana. Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır. Vatan’da birleşiyoruz.”

Odatv.com

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

İşsizlik Rakamlarında 4 Yılın Rekoru Kırıldı

Sıradakini Oku

Yasta Değil İsyandayız

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir