Başkan Cem Kara ‘Önce İş Güvenliği’ Dedi

Çatalca Belediyesi personelleri İş sağlığı ve İş Güvenliği eğitimi aldı.

 

İş Sağlığı ve Güvenliği konulu seminer, Çatalca Nazım Özbay Kültür Merkezinde yapıldı. Yaklaşık 2 saat süren ve Arel Üniversitesi Öğretim üyesi Yasin Aksoy tarafından verilen seminerde Öğretim Üyesi Aksoy; sadece 2014 yılında 1886 kişinin iş kazasından dolayı öldüğünü ve Türkiye’de 4 saatte bir iş kazasından dolayı 1 kişinin öldüğüne dikkat çekti.

 

Arel Üniversitesi Öğretim üyesi Yasin Aksoy’un sunumunun ardından personeli ile birlikte semineri takip eden Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara kürsüye davet edildi. Burada Belediye personeline hitaben konuşan Başkan Cem Kara konuşmasında, personeline önce iş güvenliği dedi.

DSC_4082

Belediye Personeli Karda Canla Başla Çalıştı

 

Başkan Cem Kara, özellikle yoğun kar yağışının yaşandığı Çatalca’da personelin canla başla çalıştığına vurgu yaparak, personelini kutladı. Ardından çalışanların iş güvenliği tedbirleri almadan çalışmalarından dolayı rahatsızlığını dile getiren Belediye Başkanı Cem Kara; “Eğer amirleriniz müdürleriniz tarafından iş güvenliğiniz alınmadıysa o işi yapmayacaksınız. Önce iş güvenliğinizi isteyeceksiniz, ancak alınan güvenlik tedbirlerini sizler de kesinlikle ihmal etmeyeceksiniz, yerine getireceksiniz” dedi. Başkan Cem Kara konuşmasına şöyle devam etti.

“İki gün kar  yağdı. Salı ve çarşamba günü büyük bir özveri ile çalıştınız. Dün ben civar ilçeleri gezdim, bizim herhangi bir kaldırımımızda bir tane buz ya da kar bulamazken, komşu belediyelerimizden biri kaldırımları dün yeni temizliyordu. Bazı belediyeler ise ara sokaklara girme gereği dahi duymamıştı. Sizler 24 saat esasına göre görev yapmış olmanıza rağmen yine de sağda solda; senede bir defa iki defa çalışıyorsunuz, çalışın bakalım başka zaman çalıştığınızı görmüyoruz diyenler vardı. Ama insanlar tabii ki söyleyecektir, biz Çatalca Belediyesi çalışanlarının nasıl çalıştığını görüyoruz ve bu konuda gecesini gündüzüne katan özveri ile çalışan ve vatandaşın ne yazın, ne kışın, ne selde, ne yağmurda, ne fırtınada mağdur etmeyen siz değerli çalışanlarıma teşekkür ediyorum. Hepinizin bu konuda bir alkışı bir başarıyı hak ettiğinizi biliyorum ve bunu cani gönülden söylüyorum” dedi.

Belediye Başkanı Cem Kara konuşmasının ardından Arel Üniversitesi Öğretim üyesi Yasin Aksoy’a teşekkür etti.

 

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Yasta Değil İsyandayız

Sıradakini Oku

Mahalleden İmam Hatip’li arkadaşım…

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir