Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Çatalca’da Anıldı

Laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77. yılında Çatalca’da düzenlenen programla anıldı.

Programa Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Garnizon Komutanı Albay Metin Betin, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca Cumhuriyet Başsavcısı Güngör Karakoç, Ak Parti Çatalca İlçe Başkanı Savaş Barutçu, CHP Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök, MHP Çatalca İlçe Başkanı Ertuğrul Ölçer, Çatalca Belediye Başkan Yardımcıları Ufuk Akın, Erhan Güzel, Ayhan Tutun, Fehmi Akyüz, Cengiz Uçar, Dursun Duran Kaya, Çatalca Belediyesi Meclis Üyeleri, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Atatürk Anıtına Çelenk Sunuldu

Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 77. yılında Çatalca Cumhuriyet Meydanı’nda anma programı düzenlendi. İlk olarak Atatürk anıtına çelenkler sunuldu. Ardından ise Mustafa Kemal Atatürk için iki dakikalık saygı duruşunda bulunularak ardından İstiklal Marşımız hep birlikte söylendi. İstiklal Marşı sırasında göndere çekilen Türk Bayrakları ise ardından yarıya indirildi.

 

Halk Eğitim Merkezinde Anma Programı

Cumhuriyet Meydanı’ndaki programın ardından Çatalca Halk Eğitim Merkezi’ne geçildi. Burada Çatalca Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen programda ilk olarak günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Ardından ise okul öğrencilerinden 10 Kasım ve Atatürk konulu şiir okundu. Programın devamında ise Çatalca Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan koro şarkılar seslendirdi. Çatalca Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Mustafa Kemal Atatürk’ün son günleri isimli skeç ile 10 Kasım oratoryosu ise izleyicilerden tam not aldı. Programın sonunda ilçe genelinde yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verilerek, Atatürk’ün sevdiği şarkılar öğrenciler tarafından söylendi.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Çatalca Belediyesi Karate Okulu Başarıya Doymuyor

Sıradakini Oku

Çatalca MHP ‘zafer sarhoşu’

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir