Çatalca MHP ‘zafer sarhoşu’

Milliyetçi Hareket Partisi Çatalca İlçe Teşkilatı, genel seçimlerde yaşanan hezimetin sonuçlarını araştırmak yerine, teşekkür yemeği vermesi, partililer tarafından eleştirildi.

MHP Çatalca İlçe Teşkilatı, geçtiğimiz akşam Çanakça’da verdiği yemekle partilileri şaşkına uğrattı. Kısa bir sürede, yüzde 45’e yakın oy kaybeden Çatalca MHP, seçim sonrasında alınan sonuçların değerlendirilmesi yerine, zafer yemeği vermesi “Bu kadar da olmaz” dedirtti. Partililer “Ne amaçla olduğunu tam olarak anlamadığımız bir yemek organize edildi. Biz hezimetin nedenlerini masaya yatıran bir ilçe beklerken, zaferden çıkmış komutan edasıyla yemek organize edilmesini şaşkınlıkla karşıladık” dedi.

Bölge Başkanı ‘yapmayın’ dedi
Edinilen bilgilere göre, organize edilen yemeğe, İstanbul İl Teşkilatı’ndan çağrılan yöneticiler gelmeyi red etti ve hiç bir milletvekili de katılmak istemedi. İddiaya göre MHP İstanbul Bölge Başkanı Hakkı Özyurt’un, böyle bir zamanda bu tür bir yemeğin verilmesinin doğru olmadığı yönünde telkinlerini önemsemeyen İlçe Teşkilatı, yemek vermekte diretti.

Oylar AK Parti’ye mi gitti?
1 Kasım Genel Seçimleri’nde Çatalca’da kesinleşmemiş oy oranlarına göre; CHP 20 bin 302, AK Parti 18 bin 018 ve MHP 4 bin703 oy alabildi. MHP Çatalca, geçtiğimiz yerel seçimlerde 7 bin 437 oy alarak, İstanbul’daki en büyük başarıyı yakalamış ancak, başarılı ilçe yönetimi görevden alınarak bir anlamda Çatalca’daki partililer cezalandırılmıştı. Süreç içinde, erimeye devam eden Çatalca MHP, düzenlediği yemekle, seçmenlerin eleştirilerine neden oldu.

Partililer hüsrana uğradı
Bu kadar kısa süre içinde, istatistiklerin MHP aleyhine seyretmesine partili seçmen bir anlam veremedi. Çatalca’daki küçük olmasına rağmen bir seçmen artışı ve diğer partilerin oy oranlarını yükseltmesine, ‘Çatalca’daki MHP seçmeninin oyları; CHP ve AK Parti’ye gitti’ yorumları yapılmasına neden olmuştu. Partililer, bütün bu nedenlerin masaya yatırılarak, partinin geleceğine yönelik adımların atılmasının beklemesinin, bir faydası olmadığı yorumları yapıldı.

Anlayan varsa anlatsın
Çatalca’daki MHP’liler “Biz eriyen oyların sorumlusunu istiyoruz. Kısa sürede bu kadar oy kaybı hiç bir parti için mantıklı olmasa gerek. 8 binler seviyesinden 4 bne inen oyların nedenleri araştırılması gerekirken, zafer yemekleri verilmesine bir anlam veremiyoruz. Anlayan varsa bize de anlatsın” dedi.
Haber Murat Özyıldırım

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Çatalca’da Anıldı

Sıradakini Oku

Çırakoğlu: Yatırım Yapanlar En Az Yüzde 50 İle Yüzde 60 Arası Kazanacaktır

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir