RUMELİ SİYASET DESTEK TURUNDA

İstanbul Kadıköy’de geçtiğimiz günlerde itfaiye tatbikatı sırasında 63 metrelik merdivenin kırılmasıyla meydana gelen kazada iki itfaiyeci hayatını kaybetti. Yaşanan kazada İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak sosyal medyada hedef gösterildi. Rumeli Siyaset Grubu’da haksız itham ve karalama kampanyasına karşı AKOM’da Albayrak’ı ziyaret ederek bir basın açıklaması yaptı.

İşte basın açıklamasından satırbaşları…

İstanbul Kadıköy’de 9 Mayıs 2020 günü rutin eğitim planı dahilinde itfaiye personelinin periyodik haftalık eğitimi ve tüm araçlarla teçhizatın yangına karşı kullanıma hazır halde tutulması amacıyla yapılan uygulama sırasında, 63 metrelik merdivenin kırılmasıyla meydana gelen elim kaza sonucu, iki itfaiye erimizin şehit olması, vicdan sahibi herkesi olduğu gibi, bizleri de derinden üzmüştür. Şehitlerimizi rahmetle anıyor, ailelerine ve itfaiye teşkilatımıza başsağlığı dileklerimizi sunuyoruz.

Müessif kaza basına yansıtıldığı gibi, hazırlanmış bir senaryo ile yürütülen TATBİKAT esnasında değil, periyodik haftalık eğitim, kontrol ve uygulama dahilinde gerçekleşmiştir.

Hepimizi çok üzen bu kaza sonrası anlaşılmaz bir şekilde İBB İtfaiye Daire Başkanı Sayın Remzi ALBAYRAK’a karşı gerek sosyal medyada gerekse kitlesel hareket ettiği düşünülen trollerce değişik mecra ve platformlarda başlatılan, haksız itham, karalama ve LiNÇ KAMPANYASINI kınıyor, sağlıklı yürütülecek adil ve tarafsız bir yasal süreçle olayın aydınlanacağına yürekten inanıyoruz.

Farklı partilerde siyaset yapan bizler, bu olayın kasıtlı bir organizasyonla yürütüldüğü düşüncesiyle toplumun sağduyusuna sesleniyor, asılsız olduğuna inandığımız isnatlar ispatlanmadıkça bu durumun ciddi takipçileri olacağımızı bir kez daha vurguluyoruz.

Dünyada eşi benzeri görülmemiş bu kazanın tahkikatı yapılırken, çok yüksek bedeller ödenen bu araç ve teçhizatın alım şartnamelerini oluşturan, yazan, uygulayan ve satın alma komisyonlarında bulunanların sorumluluklarının unutulmaması gerekliliğinin altını kalın çizgilerle çiziyor, ilgililerin bu konuya hassasiyet göstermesini bekliyoruz.

Hiç kimseye haksızlık yapılmasına sessiz kalmayacağımızdan, yaşanacak tüm gelişmeler karşısında tarafsız ve bağımsız olarak tepkilerimizi yansıtacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Sayın Albayrak’a atılan ve bundan sonra atılacak iftira ve düzenlere karşı kamuoyunun ve yüce adaletimizin duyarsız kalmayacağı inancıyla, şehitlerimize Allah’tan rahmet diler, Aziz Türk Milletine saygılarımızı sunarız…

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

‘BÜYÜK MÜBADELE’ FARK YARATIYOR

Sıradakini Oku

AYKUT, “ÇATALCALILARA SESLENDİ”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir