AYKUT, “ÇATALCALILARA SESLENDİ”

Çatalca Cumhuriyet Meydanı, Sebze Pazarı ve Ziya ALTINOĞLU Stadyumu’nu da içine alan ve yerleşik dokuda köklü değişiklik kararına tepkiler çığ gibi. Çatalca Belediyesi eski Başkanı Fırat Aykut da bu karara tepki gösterip sosyal medya üzerinden Çatalcalılara çağrı yaptı.

FIRAT AYKUT’UN SOSYAL MEDYADAN YAPTIĞI O ÇAĞRI…

“Yapılacak projelerin halk tarafından bilinmediğini ve projenin âdeta yangından mal kaçırırcasına uygulamaya sokulması çok büyük yanlışlar içerebilir” diyen Fırat Aykut’un medya hesabından yaptığı paylaşımdan satırbaşları: Değerli Çatalcalılara ve Çatalca Dostları’na çağrı! Bilindiği gibi İMAR PLÂNLARI, Kamu Projelerinin ilk yasal dayanaklarıdır. Çatalca Cumhuriyet Meydanı, Sebze Pazarı ve Ziya ALTINOĞLU Stadyumu’nu da içine alan ve yerleşik dokuda köklü değişiklikler içeren ancak, kentsel hangi ihtiyaçların, hangi kaynaklarla karşılanacağı halk tarafından henüz bilinmeyen bir projenin âdeta yangından mal kaçırırcasına uygulamaya sokulması çok büyük yanlışlar içerebilir düşüncesiyle, Çatalca’da var olan tüm Sivil Toplum Kuruluşları ile Siyasi Partilerin Yöneticilerine, Belediye Başkanımıza, Belediye Meclis Üyelerimize, Kent Konseyimiz ile örgütlü veya örgütsüz tüm insanlarımıza sesleniyorum.

Zararın neresinden dönülürse kârdır!

Kıt kaynakları harcarken çok dikkatli olmalıyız!

Böyle köklü değişiklikler içeren projeler aceleye gelmez!

Belki de çok yararlı bir proje yapacaksınız?

Ama siz, bu ilçede yaşayan insanların rızasını almadan yaptığınız ve uygulamaya koyduğunuz bu projenin insanlarımız tarafından doğru algılandığını sanıyorsanız yanılıyorsunuz.

Boş bir arazide yeni bir proje yapmıyorsunuz!

Yerleşik doku içinde ve yaşanmış onca anıyı barındıran bu kentsel dokuyu değiştirirken, insanların maddi ve manevi hangi varlıklarını ve değerlerini yıktığınızı, onların rızasını almadan ve onların geçmiş anılarına saygı göstermeden yapacağınız projelerin insani tarafının eksik kalacağını bir kez daha düşünmenizi isterim.

Bu insani düşüncelerle ve geçmiş siyasi ve sosyal yaşamımın bana yüklediği sorumlulukla sizden istirham ediyorum.

Önce Çatalcalılar’ın rızasını alın ve onları ikna ettikten sonra yapacağınız İmar Planı değişiklikleri ile projelerinizin yasal zeminini hazırlayın.

Böyle yaparsanız, hem hukuki, hem insani, hem ahlâkî ve hem de vicdani yönden rahatlarsınız diye düşünüyor ve tüm Çatalcalılar’ı da bu konuda düşünmeye ve düşündüklerini ifade etmeye çağırıyorum.

 

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

RUMELİ SİYASET DESTEK TURUNDA

Sıradakini Oku

ONLİNE ÜZERİNDEN FARKLI YOLCULUK

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir