Bayrak Şairi Çatalca’da Unutulmadı

1904 yılında Çatalca İnceğiz’de doğan Bayrak şairi Arif Nihat Asya, doğduğu yer İnceğiz’de anıldı. Ölümünün 41. Yılında Çatalca Halk Eğitim Merkezi’nde ve İnceğiz Mahallesi Arif Nihat Asya anıtında birer anma programı düzenlendi.

İlk Anma Programı Halk Eğitim Merkezinde
Çatalca Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen anma programına Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Ak Parti Çatalca İlçe Başkanı Savaş Barutçu, Çatalca Belediye Başkan Yardımcıları Erhan Güzel, Cengiz Uçar, Dursun Duran Kaya, sivil toplum kuruluşları başkan ve yöneticileri, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı. Programda Çatalca Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından şairin şiirleri okundu. Bayrak şairimizin hayatının da belgesel olarak gösterildiği programın sonunda okul öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo gösterimi yapıldı.

Arif Nihat Asya Doğduğu Yerde Anıldı
Çatalca Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen programın ardından İnceğiz Mahallesi’nde Türk Eğitim-Sen 9 Nolu Şube tarafından bir anma programı düzenlendi. Buradaki programa Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, MHP Çatalca İlçe Başkanı Ertuğrul Ölçer, Çatalca Belediye Başkan Yardımcıları Erhan Güzel, Cengiz Uçar, Dursun Duran Kaya, Çatalca Kent Konseyi Başkanı Ahmet Rasim Yücel, Kamu-Sen İstanbul İl Temsilcisi Mustafa Kavlu, Türk Eğitim-Sen 9 No’lu Şube Başkanı Enver Demir, İnceğiz Mahalle Muhtarı Nadir Atar ve vatandaşlar katıldı.
Bayrak Şairi Çatalca da Unutulmadı2
İnceğiz’de yapılan anma programında Türk Eğitim-Sen 9 No’lu Şube Başkanı Enver Demir tarafından bir konuşma yapıldı. Enver Demir, Arif Nihat Asya anma programında her zaman desteklerini sunan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’ya teşekkürlerini iletti. Ardından Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara bir konuşma yaptı. “Arif Nihat Asya’yı anlamak için O’nun ‘Bayrak’ şiirini okumak ve üzerinde düşünmek yeterli olacaktır. Kendisi İnceğiz’de doğmuş olmasına rağmen yetim ve öksüz olarak Türkiye’nin çeşitli yerlerinde yaşamını sürdürdü. Şairliği ve edebi kimliğinin yanı sıra Arif Nihat Asya bir eğitimciydi. Türkçe’nin sadeleştirilmesi konusunda çalışmalar yaptı. Bugünlerde de en büyük ihtiyacımız toprak birliği ve dil birliğidir” şeklinde konuşan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın konuşmasının ardından program sona erdi. Anma programına gelen katılımcılar daha sonra İnceğiz köy kahvesinde vatandaşlarla bir araya geldiler.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

“Çiftliğimizden Soframıza, Sağlıklı Yarınlar” Projesi Hayata Geçiyor

Sıradakini Oku

“Dar Gelirli Vatandaşa Faydalı Olacağını Düşünmüyorum”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir