Tüketici Hakları Konusunda TÜKODER’den Seminer

Çatalca TUKODER Şube Başkan Yardımcısı ve Çatalca hakem heyeti üyesi Yunus Fıratlı, Dünya Tüketici Hakları Günü dolayısıyla öğrencilere bir seminer verdi.

 

15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü dolayısıyla, Çatalca TUKODER Şube Başkan Yardımcısı ve Çatalca hakem heyeti üyesi Yunus Fıratlı Çatalca İTO Ortaokulu’nda öğrencilere yönelik Tüketici Hakları konusunda bilgilendirme semineri düzenlendi.

 

Konferans salonunda düzenlenen seminerde mesafeli satış, ayıplı mal, devre tatil, kapıdan satış, garanti kapsamı ve tüketici hakları ile ilgili öğretmen ve öğrencilere bilgi verildi.

 

“Ürünün TSE ya da TSEK markalarını taşıyıp taşımadığı kontrol edilmeli”

İyi bir tüketicinin nelere dikkat etmesi gerektiği yönünde de uyarılarda bulunan Yunus Fıratlı, “Bir ürünü satın alırken, o ürünün TSE ya da TSEK markalarını taşıyıp taşımadığı kontrol edilmeli ve bu markaları taşımayan ürünler tercih edilmemelidir. Tüketici, ne istediğini bilmelidir. Elde edilen mal ve hizmetlerin nasıl kullanılacağını bilmelidir. Bilinçli bir alıcı olmalıdır. Maddi açıdan günübirlik değil, uzun vadeli bir planlama yapılmalıdır” diye konuştu.

 

“7 gün içerisinde hiçbir gerekçe göstermeksizin ürünü geri verebilirsiniz”

Kapıdan satışlara itibar edilmemesini belirten Fıratlı, “Öncelikle bizim tavsiyemiz hiç kimsenin kapıdan satışlara itibar etmemesidir. Ancak böyle bir şey söz konusu olursa mutlaka satış sözleşmesi ve garanti belgesi alınmalıdır. Ürün istenilen özellikte değilse ya da herhangi bir şekilde ürünü iade etmek istiyorsanız 7 gün içerisinde hiçbir gerekçe göstermeksizin ürünü geri verebilirsiniz. Ancak satış sözleşmesi ve garanti belgesi olmadan bunu gerçekleştirmek mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

 

“Operatör tarifeleri kontrol edilmeli”

Cep telefonu ve GSM operatörleri konularına değinen Yunus Fıratlı, “GSM operatörlerine kesinlikle güvenilmemeli. Operatör tarifeleri birkaç günde bir kontrol edilmeli. Kampanyalı tarifeden yararlandığını düşünen vatandaşlar ay sonunda yüklü faturalarla karşılaşabiliyorlar” dedi.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Meclis Üyesinin Annesi Vefat Etti

Sıradakini Oku

Halkalı Gümrüğü Çatalca’da İş Başı Yaptı

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir