TLB Çatalca; Atatürk’ü Tarih Kitaplarından Sildirmeyeceğiz

Türkiye Liseliler Birliği (TLB) Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu’nun liseler için hazırladığı Atatürk’süz tarih kitabı taslağını buruşturup geri iade ettiler.

Türkiye Liseliler Birliği Çatalca İlçe Başkanı İsmail Erdoğmuş bir açıklama yaparak, “Sınavda başarısız olduğunu düşündüğü için Berrin’lerin intihar ettiği, öğretmeni tarafından cinsel istismara uğradığı için Cansel’lerimizin canına kıydığı bu günlerde gericilik tekrar hortlamaya başladı. İktidar yıllardır yap-boz tahtasına çevirdiği eğitim sistemi üzerinde bu sefer altından kalkamayacağı bir işe girişmektedir. MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın 18.03.2016 tarihinde kendi web sayfasında kamuoyunun görüş ve önerilerine sunarak, “Taslak Öğretim Programları” başlığı altında bir kağıt parçası yayımladı. Yayınlama tarihleri bile niyetlerini ortaya koyuyor. 18 Mart Çanakkale zaferinin yıl dönümünde bu taslağın yayınlanmasını da bir meydan okuma olarak görüyoruz. Türk Milleti’nin emperyalizme atılan tokatları tarihidir. Yedi düvelin geçemediği kalenin adı ise, Çanakkale’dir. Çanakkale tüm mazlum halkların umududur, birliğimizin harcıdır ve onurlu bir milletin doğuşudur. Mustafa Kemal Atatürk’ün emriyle ölüme koşan Çanakkale Şehitlerinin üstüne tüküreceği bu kağıt parçasına gereken muameleyi yapacağız” dedi.

Erdoğmuş, “Türk’süz Anayasacıların Atatürk’süz Tarih Kitabı”

İsmail Erdoğmuş, “Nasıl ki devletimizi bölünmeye götürecek Türk’süz, Atatürk’süz anayasayı hazırlıyorlar, şimdi de bu taslakla Türk gençliğini kimliksizleştirme ve milli devletimizi bölme gayretine giriyorlar. Bizler emperyalizmle birleşen gericiliğe karşı eylemli savaş açıyoruz. Milletimizi, şeyhlerin, dervişlerin, marabaların, cemaatlerin, tarikatların kölesi yapmaya kalkanlara karşı, Cumhuriyet yurttaşı bilinciyle mücadele edeceğiz. Biat kültürünüz bize sökmez. Biz hayatta en hakiki mürşit ilimdir diyen bir nesiliz. Aksini yaratmaya kalkanlara geçit vermeyeceğiz!” diye konuştu.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Turizm Haftası Kutlandı

Sıradakini Oku

Trakya Rumeli Kültür ve Dayanışma Derneği 20. Yılını Coşkuyla Kutladı

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir