Öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun

Öğretmenlik aslında bir ruhtur ve bu ruhu olmayan insanlar öğretmen olamaz daha doğrusu olmamalı. Son zamanlarda öğretmene not verme olayı söz konusu, ben bir öğrenci olaraktan öğretmenlerimden çok öğretmenlerime not verme olayını sisteme getirenlere not vermek istiyorum, sizin eğitim sisteminiz ne kadar eğitimli? Sizin sınav sistemleriniz ne kadar doğru? ATATÜRK’E tarih dersinde ayırdığınız 6 sayfa kaç puan eder? Bana padişahını getirseler öğretmenine laf ettirtmem. Öğretmen’dir milletvekilleri yetiştiren, doktor yetiştiren, bakan yetiştiren, sanatçı yetiştiren, sporcu yetiştiren, sizin o not vermek istediğiniz insanlar aslında sizi oralara getirene kadar yetiştiren, eğiten, öğretendir. Öğretmenlik kadar kutsal bir meslek var mı? Değil o güzel öğretmenlere not vermek, bize bir harf öğrettikleri için bin yıl kölesi olmamız gerekir.

Başöğretmen ATATÜRK’E;

“Kurtuluş Savaşı’ndan hemen sonra, bir İstanbul gazetecisi kendisine şöyle bir soru yöneltmişti:

-Yurdu kurtardınız. Şimdi ne yapmak isterdiniz?

Hiç duraklamadan şu cevabı vermişti:

-Milli Eğitim Bakanı olarak Türk kültürünü yükseltmeye çalışmak en büyük amacımdır.

Ondan sonra Atatürk nerede görülse, mutlaka orada bir okula girer, öğretmen ve öğrencilerle konuşurdu.

Bir gün Atatürk’ün yolu köy okuluna düştü. Tek sınıflı okulda bir genç öğretmen ders veriyordu. Atatürk sınıfa girince, öğretmen kürsüsünü terk etti.

Atatürk:

-Hayır, yerinizde oturunuz ve dersinize devam ediniz, dedi. Eğer izin verirseniz bizde sizden faydalanmak isteriz. Sınıfa girdiği zaman, “Cumhurbaşkanı bile öğretmenden sonra gelir.” demiştir. Biz böyle bir insanın eseriyiz ve bize daima onu öğretenler anlatanlar öğretmenlerimiz olmuştur bizi onun aydınlığında eğiten ve öğreten öğretmenlerdir.

Bir topluluk ulus olabilmek için mutlaka eğiticilere, öğretmenlere muhtaçtır. Onlardır ki, toplumun gerçek bir ulus haline getirirler. BAŞÖĞRETMEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK 24 Kasım Öğretmenler günü, atanmış veya atanamamış tüm öğretmenlere kutlu olsun, tüm öğretmenlere sevgilerimle…

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Hepimize ‘İYİ’ Gelecek

Sıradakini Oku

Çatalca Şıngır Mıngır

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir