KİPTAŞ Konutları İBB Gündeminde

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bir konuşma yaptı. Başkan Cem Kara konuşmasında KİPTAŞ tarafından yapılan konutlar hakkında yaşanılanları aktardı. 2007 yılında Erguvankent Yapı Kooperatifi ve KİPTAŞ arasında protokol yapıldığını sözlerine ekleyen Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, 6 Ocak 2011’de KİPTAŞ tarafından “Geleceğin İstanbul’unda Buluşalım” sloganıyla Erguvankent Projesi tanıtımının İBB Başkanı Dr. Kadir Topbaş tarafından yapıldığını belirtti. İlçe merkezinde ve KİPTAŞ merkezinde birer satış ofisi kurulduğunu aktaran Başkan Cem Kara, konutların afiş ve reklam çalışmalarının da yapıldığını sözlerine ekledi.

Kara, “Kiptaş Konut Satışları Çok Hızlı Oldu”

2011 yılında KİPTAŞ konutlarına rağbet olmadığını ve bu projenin rafa kalktığını söyleyerek konuşmasına devam eden Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, projenin Polis Eğitim Merkezi olarak değişime uğradığını söyledi. Ancak polis okullarının kapatılması ile bu projenin de iptal olması ile birlikte son olarak 2015 yılının sonunda yine KİPTAŞ tarafından başlatılan Erguvankent projesinin satışlarının çok hızlı olduğunu ve bundan duyduğu rahatsızlığı İBB meclis üyelerine aktardı.

Çatalca Halkı Son Derece Üzgündür Ve Kırgındır

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, “2015 yılının ikinci yarısında bu bölgede sosyal konut projesi üretildi. 83 ve 85 m² konutlar yapılması için karar verildi. Bunların hepsine İBB Meclis Üyeleri olarak evet dedik. Bütün bu projeler oylarımızla kabul edildi. Biz de heyecan duyduk. Dedik ki; Çatalca’da yaşayan, bölgede yaşayan insanlarımız ucuz fiyatla konut sahibi olacaklar. Konutlar 108.000 TL, maksimum 110.000 TL civarında olması beklenirken, bir anda maliyetlerin yüksek olması sebebiyle 139.750 TL’den satışa sunulduğunu ve bu satışların 4 Ocak 2016 Pazartesi günü bir günde yapıldığını öğrendik. Çatalca merkezinde kimsenin haberi olmadan, reklamının yapılmaması ve fiyatların yüksek olması ile birlikte bu projeden Çatalcalı hemşerilerimiz yararlanamamış olması hepimizi üzdü. 2011 yılında şeffaf bir şekilde aylarca ilçe merkezinde ve İstanbul’da satış ofisleri açılarak konutlar satışa sunulurken, 2016 yılında 4 Ocak günü konutların nasıl ve kime satıldığı dahi anlaşılmamıştır. Çatalca halkı bu konuya son derece üzgündür ve kırgındır. Bir ilçede bir konut üretildiyse, öncelikle bu proje ilçe halkıyla paylaşılmalıydı. Öncelik Çatalca halkının olmalıydı. Bu bölge kayalık olduğu için altyapı maliyetlerinin ucuza indirgenmesi ucuz konut yapılması için toplamda 546 dönüm arsanın 163 dönümü altyapı çalışmaları gerçekleştirilmek üzere hepimizin oylarıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmiştir. Bu yanlıştan KİPTAŞ bir an önce dönmelidir. Yine 2011’deki gibi ilçe merkezinde satış ofisleri kurulmalıdır.” dedi.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

“Dar Gelirli Vatandaşa Faydalı Olacağını Düşünmüyorum”

Sıradakini Oku

Manda Kaymağına Sahip Çıkalım

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir