İnci Sezer Becel’den Engelli Bakım Evi Müjdesi

Çatalca Kaymakamlığı Engelliler Eğitim ve Toplumsal Destek Merkezi tarafından organize edilen “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” programı düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen programa, Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Garnizon Komutanı İkmal Albay Abdulvahap Bozkurt, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Kadir Duvan, AK Parti Çatalca İlçe Başkanı Selim Güçbilmez, CHP Çatalca İlçe Sekreteri Nergis Şahin Eteke, Çatalca Belediye Başkan Yardımcıları, Erhan Güzel, Dursun Duran Kaya, Cengiz Uçar, H. Fehmi Akyüz, Çatalca Belediyesi Meclis Üyeleri, CHP Çatalca Kadın Kolları, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları ve veliler katıldı.

Kara, “Bende bir engelli babasıyım”
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara herkesin bir engelli adayı olduğunu belirttiği konuşmasında sözlerine “Bende bir engelli babasıyım” diyerek başladı. Başkan Cem Kara konuşmasının devamında “Bugün engelli olmayabiliriz fakat yarın engelli olabiliriz. Engelsiz olarak yattığımız uykudan benim oğlumun da olduğu gibi engelli bir şekilde uyanabiliriz. Engelli kardeşlerimizin yaşadıkları sorunları sadece kendilerinin değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun, bizlerin ve kısacası tüm insanların ortak sorunu olarak kabul ettik. En büyük fedakarlığı anneler yapmaktadır. Engelli evladına bakan annelerin emekleri yadsınamaz ve en kısa zamanda onlara sosyal destek sağlanmalı ve sigortaları yapılmalıdır. Eskiden engelli çocukları olan aileler onları gizler, saklardı. Engelli kardeşlerimizin artık toplumsal hayatın içine daha fazla dahil olması mutluluk verici bir gelişmedir. Artık engelli kardeşlerimiz bu tür merkezlere gelerek eğitim almaktadır. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, hepinizi sevgiyle selamlıyorum” dedi.

“Onlara sevgiyle kucak açmalıyız”
Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, programda yaptığı konuşmaya 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün engelsiz bir dünya yaratmak noktasında farkındalık oluşturma günü olması temennisiyle başladı. Kaymakam İnci Sezer Becel engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine bir müjde vererek devam ettiği konuşmasında, “Sizlere buradan Aile ve Sosyal İşler Bakanlığı tarafından Engelliler Eğitim ve Toplumsal Destek Merkezi’nin Engelli Bakım Evi haline getirilmesinin onayı müjdesini vermek istiyorum. Maliye Bakanlığı’ndan kadro tedariki bekliyoruz. Bu arada Engelliler Eğitim ve Toplumsal Destek Merkezimizde Çatalca Belediyesi personeli bugüne kadar hizmet vermiştir, desteklerinden dolayı huzurlarınızda Belediye Başkanımız Cem Kara’ya teşekkürlerimi sunuyorum. Engelli olsun veya olmasın tüm vatandaşlarımızın, insan onuruna yakışır bir yaşam sürmelerinin sağlanması devletimizin temel görevidir. Toplum içerisinde önemli bir nüfusu oluşturan engelli vatandaşlarımızın çalışma hayatı, eğitim, sağlık ve sosyal haklardan yeterince yararlanmaları devletimizin en önemli hedeflerinden biridir. Vatandaşlarımızın, engelinden dolayı hiçbir imkandan yoksun kalmamasına özen göstermeli, onlara sevgiyle kucak açmalıyız. Bu amaçla bilgi, hizmet ve çevre koşullarının engelli vatandaşlarımız için uyumlu hale getirilmesi yönünde alınacak önlemlerle engelleri hep birlikte aşmış olacağız. Tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve toplumla bütünleşmiş bir yaşam diliyorum” şeklinde konuştu.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliğinde, Çatalca Engelliler Eğitim ve Toplumsal Destek Merkezi’nde eğitim gören öğrenciler şiir, şarkı ve folklor gösterilerini sundu. Program çocukların Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel ve Belediye Başkanı Cem Kara ile birlikte “Hayat Bayram Olsa” şarkısı eşliğinde hep birlikte dans etmeleriyle son buldu.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Şampiyondan Teşekkür Mesajı

Sıradakini Oku

Çatalca Muhtarlarından Başbakan’a Mektup

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir