Herkes için ADALET

Belediyenin imar oyununu vatandaş bozuyor. Çatalca Belediyesi imar izni olmayan yerlere yapılan inşaatlara cezayı kesiyor. İddiaya göre, belediye imar izni olmadan yapılan inşaatlara farklı, farklı uygulama yapıyor. Aynen Adem Fettahoğlu’nda olduğu gibi.

Adem Fettahoğlu, “Çatalca’nın her yerinde imarsız binalar yapıldı. Ben de onlara bakarak derme çatma bir kulübe yaptım. Bu kaçak yapı nedeniyle yargılandım. Belediyenin gücü tek bana yetiyor. Adalet terazisi herkesi aynı tartsın” dedi.

Belediyenin imar oyununu vatandaş bozuyor. İddiaya göre, Çatalca Belediyesi imar izni olmayan yerlere yapılan inşaatlara cezayı kesiyor. Ancak belediye imar izni olmadan yapılan inşaatlara farklı, farklı uygulama yapıyor. Aynen Adem Fettahoğlu’nda olduğu gibi.

Adem Fettahoğlu, Gökçeali Mahallesi’nde hisseli tarlasına 25 metre karelik tek odalı ahşap derme çatma bir baraka yaptı. Çatalca Belediye Zabıta ekipleri kaçak yapı yaptığı için işlem yaptı. Ne olduysa bu cezai işlemden sonra oldu. Adem Fettahoğlu başına gelen olayları şöyle açıkladı: “Çatalca’nın her yerinde benim gibi, ya da benden daha büyük binalar yapıldı. Ben de onlara bakarak derme çatma kulübe yaptım. Belediye beni mahkemeye verdi. Çatalca Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılandım ve ceza aldım. Benim suçum ufacık bir baraka mı yapmak? İmar yoksa neden Çatalca’nın her yerinde bu şekilde yapılaşma var. Bir tek kanun bana mı işliyor?” Adem Fettahoğlu kaçak yapı yaptığını kabul ediyor. Ancak Çatalca Belediyesi’nin kişiye göre hareket ettiğini iddia ediyor. Fettahoğlu bu haksızlık karşısında adalet aramak için ilk şikayetini 14.04.2016 tarihinde Çatalca Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapıyor.

İKİ KURUMDAN RET

“Çatalca Kaymakamlığı’nın yaptığı ön incelemede, 26.05.2016 tarihli ve 8 nolu soruşturma izni verilmemesi kararına istinaden Çatalca Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından (10.06.2016 tarihli soruşturma karar no: 2016/860)inceleme yapılmasına yer olmadığına dair karar verilmiştir” deniliyor. Fettahoğlu yılmıyor. Kaymakamlık ve savcılıktan olumsuz yanıt alınca bu kez İçişleri bakanlığına 05.07.2017 ve 22.08. 2017 tarihleri arasında şikayet dilekçesi yazıyor. Bu şikayetten sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda Müfettiş Abturrahman Ay tarafından ifadesi alınıyor. Fettahoğlu, Müfettiş Ay’a verdiği ifadede aynen şu cümleleri kullanıyor: “Sayın müfettişim, daha önce savcılığa verdiğim ada parsellerle ilgili kaçak yapıların, sahipleri benim şikayet ettiğimi öğrenip aradılar. Neden şikayet ettiğimi sordular. Dolayısıyla hedef gösterildim. Bu nedenle ada parsel numarası veremiyorum. Bütün mahalleler de kaçak var. Çatalca Belediyesi’ne gidip, ‘Neden bana ceza kesildi’ diye sorduğumda, ‘Senin yerin için şikayet var. Diğerleri hakkında şikayet olmadığı için onlara ceza kesmedik” dediler. İçişleri Bakanlığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı’na gönderdiği yazıyı Çatalca Kaymakamlığı’na da gönderiyor. Müfettişin araştırmasından sonra Kaymakamlık Hukuk İşleri Şefliği Adem Fettahoğlunun iddia ettiği “İçişleri Bakanlığı’nın (05.07.2017 ve 22.08. 2017 tarih) şikayet dilekçelerinde; “Çatalca ilçesinin tüm mahallelerinde yapılacak  olan araştırma ile kaçak olarak inşa edilen, yapıların tespit edilmesi, kaçak yapılardan haberdar olduğu halde, abonelik almalarına imkan veren yazıları yazıp onaylayan mahalle muhtarları ile Çatalca Belediye Başkanlığı hakkında da gerekli yasal işlemlerin yapılmasını ve bütün mahallerde kaçak yapıların var olduğu” şikayet dilekçesinden sonra şu kararı veriyor: Çatalca Kaymakamlığı’nın yaptığı soruşturmada, “İstanbul Valiliği Mahalli İdareler Müdürlüğü’nün 25. 10. 2017 tarihli ve 78411129-251.11-E81359 sayılı oluruna istinaden ön incelemeci olarak görevlendirilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Müfettişi Abturrahman Ay tarafından yapılan ön incelemede; Bilgi, belge ve ifadeler doğrultusunda bütün hususlar göz önünde bulundurulduğunda, müştekinin Çatalca Cumhuriyet Başsavcılığı’na hitaplı 14.04.2016 tarihli dilekçesi üzerine Kaymakamlığımızca yapılan ön inceleme sonucunda verilen 26.05.2016 ve 8 nolu soruşturma izni verilmemesine istinaden Çatalca Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 10.06.2016 tarihli, soruşturma no: 2016/1195 soruşturma, karar no:2016/860 sayılı inceleme yer olmadığına dair karar verilmiştir.” Kaymakamlık soruşturma izini vermemesinin gerekçesini 3194 Sayılı İmar Kanunu’na (Geçici Madde 11- (Ek:9/7/2008-5784/25 md.) dayandırıyor. Ancak Fettahoğlu bu karara da itiraz ediyor. 14.12.2017 tarihinde İstanbul Nöbetçi İdare Mahkemesi Başkanlığına başvuruyor.

Adem Fettahoğlu bir hukukçu gibi hak arayışını sürdürüyor. Fettahoğlu, “12.102004 tarihinden önce yapılmış binalara belediye olur vererek elektrik, su bağlanıyor. Neden bana gelince aynı belediye İSKİ’ye benim barakama ‘Kaçak yapıdır. Su bağlamayın’ yazısı gönderiyor. Sahi, belediye 2004’ten önce o kadar binanın yapıldığını nasıl ispat ediyor” diyerek isyan ediyor.

 

Habersiz Gazetesi Özel Haber: Cemalettin Gürsoy

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Başkan Kara Ailem Dediği Personelinin Yeni Yılını Kutladı

Sıradakini Oku

‘GÜNEŞE GÖMÜLENLER’

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir