Gençlere Koruyucu El

Gençliğine ve Geleceğine Sahip Çık” projesi kapsamında gençlere yardım elini uzatan Çatalca Kaymakamlığı gençleri risk faktörlerinden uzak tuttu. Proje hakkında bilgi sunmak amacıyla Bağımlılık Danışma Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde (ÇABADERM) basın mensuplarıyla buluşan Kaymakam İnci Sever Becel neler yaptıklarını anlattı.

Çatalca Kaymakamlığı’nın yürüttüğü ve İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Gençliğine ve Geleceğine Sahip Çık” Projesi. 01.10.2018 tarihinde bugüne kadar geçen süre zarfında neler yaptıklarını anlatan Kaymakam İnci Sezer Becel, sözlerini şöyle sürdürdü:

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE

“Projemiz hayata geçirilirken 2015-2016 yılında faaliyet gösteren ‘Çatalca’nın Bağımlılıkla Mücadele Programı Başlıyor Projesi’nde oluşturulan alt yapı doğrultusunda, Çatalca İlçe Emniyet Müdürlüğü, Çatalca İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Çatalca İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan alınan verilere göre bağımlılıkla ilgili bölgemizde risk faktörleri olduğu saptanmıştır. Yapılan çalışmalar sonucunda bölgemizde yaşayan gençleri, saptanan risk faktörlerinden uzak tutmak ve aynı zamanda bağımlılık geliştirmiş gençlerimize bir yardım eli uzatmak projenin temel amacı olmuştur.”

 PSİKOLOJİK DESTEK

Projenin hedef kitlesinin 15-29 yaş aralığındaki gençler olduğunu belirten Kaymakam Becel, konun önemini şöyle sıraladı: “Projemizin genel hedefi ise; sigara, alkol, teknoloji ve madde bağımlılığı konularında hem gençleri hem de aileleri bilinçlendirmektir. Aynı zamanda bu konularda bağımlılık geliştirmiş gençlerimize psikolojik ve sosyal destek vererek bağımlılıklarından kurtulmalarına yardımcı olmaktır. Bu doğrultu da projemizin ekibi; 1 koordinatör, 1 psikolog, 1 psikolojik danışman, 1 sosyal destek uzmanı, 1 refakatçi ve 1 şoförden oluşmaktadır. Projemizde hem önleme hem de müdahale hizmetleri eş zamanlı olarak yürütülmektedir. Projemizin yürütüldüğü merkez ÇABADERM’dir.”

100 GENÇ HAYATA TUTUNDU

Projemizin hedefleri doğrultusunda okula devam eden 100 genci zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla meşguliyet terapileri kapsamında bütün ekipmanları proje bütçesinden karşılandığını ifade eden Becel, “Voleybol, basketbol, masa tenisi, gitar ve keman kursları açılmıştır. Aynı zamanda proje psikologumuz ve psikolojik danışmanımız bu gençlerle ve aileleriyle psikolojik destek hizmetleri kapsamında bireysel görüşmeler ve grup görüşmeleri gerçekleştirmektedir. Bu görüşmelerin yanı sıra hem ailelere hem de öğrencilere eğitimler verilmektedir. Gençlerin ilgilerini keşfetme, bu dönemde yer alan yenilik arama davranışlarını doğru bir yöne kanalize etme amacıyla sosyal, kültürel ve tarihi geziler düzenlenmektedir. Ayrıca müdahale hizmetleri kapsamında da faaliyet gösteren proje ekibimiz, Çatalca ilçesinde 43 madde bağımlısı gence ulaşmıştır. 16 bağımlı genç AMATEM’e götürülerek tıbbi tedavileri başlatılmış olup aynı zamanda ulaşılan bağımlı gençlerle ve aileleriyle psikolojik destek amacıyla görüşmeler sürmektedir” dedi.

FARK YARATTILAR

Farkındalığı arttırmak amacıyla okullar ve muhtarlarla iş birliği yaptıklarını belirten Becel, sözlerini şöyle noktaladı: “Kaymakamlığı’mızın her alanda sağladığı desteklere ek olarak proje ortak ve iştirakçilerimizin maddi ve manevi destekleri doğrultusunda, projede belirtilen hedef kitlenin sayı olarak üzerine çıkmış olmamıza rağmen vatandaşlarımızın projemizden haberdar olup olanaklardan yararlanabilmelerini arzu etmekteyiz. Bu hedef doğrultusunda Çatalca Kaymakamlığı olarak siz değerli basın mensuplarımızı projemizi tanıtmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu tanıtım toplantısında görmekten mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

BİRİLERİ BİZİ KANDIRIYOR…

Sıradakini Oku

GARİBANA DEVLET SOPASI

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir