BİRİLERİ BİZİ KANDIRIYOR…

Yaşanan ekonomik kriz artık akıl sağlığımızı da tehdit eder oldu. Yaşadığımız olaylar “Bizlere neler oluyor” dedirtiyor.

“Parayı veren düdüğü çalar” misali ee, bizde hep çalıyoruz!.. Bakıyoruz herkes paranın esiri olup her şeye duyarsız kalıyoruz. Ekonomik kriz özellikle 5 yıldır hissediliyordu. Ancak, Ak Parti iktidarı bunu kabul etmeyip uzmanların uyarılarını da dikkate almadı.

Dolayısıyla bugün iki konu hakkında yazma gereği duydum.

Birincisi, Çatalca Belediyesi meclis oturumunda “kişiye özel” imar değişikliği. İkincisi ise Arnavutköy Belediyesi’nin, geleneksel hale gelen Yağlı Güreşlerini ekonomik sebeplerden dolayı yapmadığı iddiası…

KİŞİYE HAS DÜZENLEME

Çatalca’nın son yıllarda “kaçak bina cenneti”ni tartışırken, vatandaşlar yeni seçilen yönetimin bunlara “Dur!” diyeceğini beklerken, bir de baktık ki, “kişiye özel” imar değişikliği ortaya çıktı, iyi mi!

Çatalca Belediyesi eylül ayı ikinci oturumunda gündeme gelen imar değişikliğini CHP ve İYİ Parti’nin hayır demesine rağmen, Ak Parti ve MHP oylarıyla meclisten geçirdi.

Konu olan parsel, yeşil alanda kalıyordu. “Ne var bunda adamın mağduriyeti giderildi” diyebilirsiniz. İşin aslı keşke öyle olsa. Bu parseli alan kişi, buranın yeşil alan olduğunu bilerek aldı. Burada yapılan “kişiye özel” imar değişikliği vicdanları yaralar. İnsanların siyasetçilere olan güvenini azaltır. Millet sizi birilerine çıkar sağlamak için mi seçti? Meclis üyeliğine seçilen meclis üyeleri, kişilerin çıkarını değil, halkın çıkarını düşünmek zorunda.

Dileriz bu yanlış İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden döner. Ayrıca Ak Parti Çatalca İlçe Başkanı Yusuf Aslan ve MHP Çatalca İlçe Başkanı Mehmet Erçağ kişiye özel bu imar değişikliğinin nedenini kamuoyuna açıklamalılar.

“Kişiye özel” imar değişiklikleri çeşitli dedikodular ortaya çıkarır. Bundan sonra gelecek kişiye özel imar değişikliklerinin önüne geçemezsiniz.

Geçmiş yönetim kaçak binalarla anılıyor, sizde kişiye özel imar değişikliklerle anılırsınız. Benden söylemesi…

BİRİ BİZİ KANDIRIYOR…

Evet, biri bizi kandırıyor. Ata sporumuz olan yağlı güreşler geleneksel hale gelmiş birçok il ve ilçelerde yapıldı. Arnavutköylüler de bekliyordu…

İktidar “Ekonomik kriz yok”, muhalefet ise “Var” diyordu. Muhalefet haklı çıktı!  Maalesef Ak Parti yerel yöneticileri ekonomik kriz olduğunun ileri sürerek Arnavutköy’de yağlı güreşleri yapmama kararı aldı.

Arnavutköy yağlı güreşleri hikâyesi de Nakkaş Mahallesi’nin Arnavutköye bağlanması ile başladı. 1908 yılında tarihi Kırkpınar da Başpehlivan olmuş merhum Eyüp Pehlivanı ismi verilerek 2011 yılında “Nakkaş Eyüp Yağlı Güreşleri” diye başladı. 3 yıl üst üste yapılan güreşler Nakkaş Mahallesi’nin tekrar Çatalca’ya bağlanmasıyla birlikte yağlı güreşler Hacımaşlı Mahallesi’nde yapılmaya başladı.

Arnavutköy Belediyesi bu sene yapsaydı 9. Geleneksel Arnavutköy Belediyesi Yağlı Güreşleri olacaktı. Güreş severler ekonomik sıkıntıya takıldı. Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı, “İnşallah bundan sonra da geleneksel hale getirmek istiyoruz” diyeli 7 sene olmuş. Evet, başkanın geleneksel hale getirdiği güreşleri yapmalıydı. Ama olmadı!

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Başkan Mesut Üner’den Çatalca’ya Üniversite Müjdesi

Sıradakini Oku

Gençlere Koruyucu El

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir