Çatalca’da Sevimli Dostlar Yalnız Değil

Çatalca Ferhatpaşa İlkokulu’nda “4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’’ etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Çatalca İlçe Milli Eğitim Müdürü Tayfun Özyolcu, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’’ nedeniyle Çatalca Belediyesi, Çatalca’daki tüm okullardaki anasınıfı ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerine, sevimli dostlara verilmek üzere kedi maması ve köpek maması dağıtımı yaptı. Aynı zamanda öğrencilere özel olarak hazırlanan boyama kitapları dağıtıldı.

Çatalca Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan çocukların var olan hayvan sevgisini yükseltmek için boyama kitabının ön sözünde ise Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner şunları yazdı. Üner, “Sevimli dostlarımız Çatalca’mızda asla yalnız yürümeyecek. Sevimli dostlarımızı ve doğayı sevmek insanoğlu için çok önemli bir erdemdir. Sevimli dostlarımız ve doğa bizlere yaşadığımız dünyada en önemli emanetlerdendir.  Sevgili çocuklar, hayvan ve doğa sevgisi o kadar önemlidir ki, ruhunda hayvan ve doğa sevgisi olmayan çevrelerden her zaman uzak durmanızı sizlere tavsiye ederim. Zira hayvanlara ve doğaya karşı acımasız olan kişi, asla iyi bir insan olamaz. Bu duygu ve düşüncelerden hareketle, İstanbul’un en büyük yüz ölçümlü ilçesi Çatalca’mızda zorlu yaşam şartlarında sevimli dostlarımızın yalnız yürümesine asla izin vermedik, izin vermeyeceğiz de. Özellikle zorlu pandemi şartları ve tam kapanma dönemlerinde olmak üzere, her zaman ilçemiz sınırları içinde bulunan sevimli dostlarımızı sağlık, barınma ve beslenme ihtiyaçlarında hiç yalnız bırakmadık. Yarınlarda da bu anlamda asla yalnız bırakmayacağız. Yarınlarımızın teminatı sevgili çocuklar, hayatınız boyunca yüreğinizden doğa ve hayvan sevgisini de eksik etmeyin. Sizlere bu önemli farkındalığı hatırlatmak için, “4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’’ etkinlikleri kapsamında boyama kitabımızı hazırladık ve sizlerin beğenisine sunduk. Umuyoruz ki boyama kitabımızla sizler keyifli anlar yaşarken, yüreğinizdeki var olan hayvan sevgisinin daha da artmasına vesile oluruz. Bu duygu ve düşüncelerle yarınlarımızın teminatı siz kıymetli çocuklarımızı ve ailelerinizi hürmet ve muhabbetle selamlıyor, “4 Ekim Hayvanları Koruma Günü”nün tüm Çatalca’mıza hayırlara vesile olması umudu ve dileğiyle kutlu olmasını temenni ediyorum.”

Hayvan Sevgisi Konulu Seminer Düzenlendi

Ferhatpaşa İlkokulu’ndaki öğrencilere Çatalca Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde görevli Veteriner Seçil Akbulut tarafından hayvan sevgisi üzerine sunum yapıldı. Sunumu öğrencilerin keyifle takip ettiği dikkat çekti.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Başkan Üner; Çatalca’nın kaybedecek vakti yok

Sıradakini Oku

KAÇAK YAPILMAK İSTENEN DEPO 2’İNCİ KEZ MÜHÜRLENDİ!

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir