Başkan Üner; Çatalca’nın kaybedecek vakti yok

Çatalca Kent Konseyi 2021 Yılı 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde Kent Konseyi Genel Kurul Üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Çatalca Kent Konseyi Başkanı Ahmet Rasim Yücel açılış konuşmasını yaparak, “Muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarımızla, yeni belediye yönetimi ile sorunların birçoğunu çözmüş ve çözmeye de devam etmektedir. Çatalca Merkez ve köylerimiz adeta şantiye haline gelmiştir. Sorunlar bitmiş-midir? Tabi ki hayır, sorunlarımız vardır. Daha yapılacakta birçok işimiz vardır. Bu işlerin yapılması için gayrette vardır. Özellikle trafik sorunu yapılmakta olan çalışmalar bitene kadar bir süre daha devam edecek gibi gözüküyor. Cumhuriyet Meydanı’nda yapımı devam eden 300 araçlık katlı otoparkın bitimi ile ve Mehmetçik Meydanı’nın tam kapasiteyle otopark olarak kullanılmasıyla birlikte UKOME’nin yeni düzenlemeleriyle trafik sorununun da nispeten azalacağını düşünüyoruz. Çöp ve temizlik konusunda geçmiş yıllara nazaran iyi durumda olduğumuzu vatandaşlarımız tarafından görülmektedir. Başka sorunlarında görüşülüp çözüm önerilerinin sunulacağı bu tür toplantıların yararlı olduğuna inanıyorum” dedi.

“Çatalca’yı hep beraber yöneteceğiz”

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, “Çatalca’nın gezgin nüfusu gün içinde 125 bin ile 150 binleri buldu. Keşke daha önceden öyle güzel bir planlama yapabilseydik ki Çatalca’nın trafik sorununu seneler öncesinden yapacağımız planlarla bu noktaya getirebilseydik. Hastanenin oradan Çatalca’ya girerken herkesin söylediği bir şey var, bir tünele giriyoruz. 50 yıllık binalar var orada, belki daha da fazla. Şu dört beş gündür Atatürk Caddesi üzerinden en az on oniki bina sahipleri binaları ile ilgili çok büyük endişe taşıdıklarını söyleyip bizlere geliyorlar Bizde büyükşehirde planlarımızı geçirdik. Kentsel dönüşüm noktasında iyi bir plan notlarıyla vatandaşımızın önünü açtık gibi gözüküyor ama şöyle bir sorun var. Çatalca’da kentsel dönüşümü yapabilmek için vatandaşlarımıza güzel bir sunum yapılması lazım. Vatandaşın 100-110 metre dairesi var ama bu 100-110 metre dairenin yıkıldıktan sonra tekrar aynısını istiyor. Hiçbir para vermeyecek üstüne ve böyle bir müteahhit aranıyor. Öyle müteahhit bulamadıkları zaman kat yüksekliği istiyorlar. Bunun olamayacağını görüyoruz. Yalnızca plan notlarında belirli bir metrekare artışlarından sonra yüzde 20-25 gibi artışları sağlıyoruz. O yüzden keşke planlar çok çok öncesinden Çatalca ile ilgili güzel şeyler yapılsaydı. Ama artık bu saatten sonra keşkeleri bir kenara bırakarak eksiklerimizi önümüze koyarak Çatalca’yı hep beraber yöneteceğiz. Çatalca’nın kaybedecek hiçbir vakti yok” diye konuştu.

“Gerçekleri söyleyerek bir şeyler yaparsak önümüz açılır”

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner sosyal medya üzerinden yapılan eleştirilere değinerek, “Çatalca ile ilgili bazen üzüldüğüm noktalar şu; eğer siyaset için birilerine dokunmak istiyorsak, bir şey söylemek istiyorsak gerçekleri söyleyerek bir şeyler yaparsak önümüz açılır. Ama gerçekleri söylemeden sırf birilerine sosyal medya aracılığıyla mesaj vermeye kalkarsak çokta etik olmuyor, çokta bir yararı yok aslında” diyerek sosyal medyada olayların çarpıtıldığını vurguladı.

“Projeleri yasal hale gelecek”

Başkan Mesut Üner hayvancılık ve seracılıkla uğraşan vatandaşlara da değinerek, “İl Tarım Müdürlüğü ile görüştük. Şuanda 20 bin metrekarenin altında bir metre dahi eksik olsa İl Tarım Müdürlüğü oraya yapılacak projeyi kabul etmiyor. O zaman ne yapabiliriz dedik büyükşehir belediyesine dedik ki; oturalım bir plan yapalım 3 bin metre, 5 bin metre ve 8 bin metre diye bunu İl Tarım Müdürü ile konuştuk ve kabul ettiler. İnşallah büyükşehir meclisine getireceğiz konuyu. 3 bin metreye seracılık 5 bin metre üstüne küçükbaş hayvancılık yapabilsinler, 8 bin metrekare üzerine de büyükbaş hayvancılık yapabilsinler diye. Bunları çıkarabilirsek çok rahat proje çizip, devletten de rahatça destek alabilecekler ve projeleri yasal hale gelecek. Bunları yapmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Büyük Mübadele Derneği Drama’yı Ziyaret Etti

Sıradakini Oku

Çatalca’da Sevimli Dostlar Yalnız Değil

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir