Çatalca Karadenizliler El Ele

Çatalca Karadenizliler Derneği anlamlı bir gün olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı günü yoğun bir katılım ile açıldı.

Açılışa Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Garnizon Komutanı İkmal Yarbay Abdulvahap Bozkurt, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Ak Parti Çatalca İlçe Başkanı Selim Güçbilmez, MHP Çatalca İlçe Başkanı Ertuğrul Ölçer, sivil toplum kuruluşları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Bir olmak, beraber olmak, dayanışma içinde olmak için bu derneği kurduk”

Çatalca Karadenizliler Derneği Başkanı Bayram Bektaş, bir konuşma yaparak, “29 Ekim günü sizlerle beraber olmak çok anlamlı ve güzel. Derneğimizin kuruluşunda bulunan ve o tarihten bu yana her türlü zorluğa göğüs geren başarılı bir şekilde bugüne getiren değerli kurucu üyelerimize teşekkür ederim. Çatalca’da yaşayan Karadenizlilerin Derneği. Karadeniz’in bir ucundan diğer ucuna kadar geniş bir yelpaze içerisinde yer alan logosunu Çatalca’nın erguvan rengi ile Karadeniz’in yeşili ve mavisi ile bütünleştirdik. Başına da Çatalca koyduk. Niçin diyeceksiniz? Çatalcamıza, yaşadığımız yere, karnımızı doyurduğumuz, suyunu içtiğimiz havasını teneffüs ettiğimiz yere daha çok sahip çıkıp daha çok değer katmak için. Çatalcamıza daha kitlesel bir ruh ile daha çok hizmet etmek, üretmek ve paylaşmak için ayrımcılığı reddederek evrensel ve ulusal değerlere sahip çıkarak kendi kültürümüzü yaşamak ve yaşatmak için, memleketini terk ederek göç eden hemşerilerimize sahip çıkmak bir olmak, beraber olmak, dayanışma içinde olmak için bu derneği kurduk” dedi.

“Farklı kültürler bizim zenginliğimizdir”

MHP Çatalca İlçe Başkanı Ertuğrul Ölçer “Bu tarz derneklerin Çatalca’da çoğalması ve kendi kültürlerini yaşatmak adına çalışmaları gerekmektedir. Çünkü farklı kültürler bizim zenginliğimizdir” diye konuştu.

Eteke tebrik etti

CHP İlçe Başkan Yardımcısı Nergiz Şahin Eteke ise, “Kültürlerimizin yaşatılması birlik ve beraberlik içinde yaşamak adına kurulan Karadenizliler Derneği yöneticilerini ve üyelerini kutluyorum” diyerek tebrik etti.

“İnsanları sıcak ve samimidir”

Ak Parti Çatalca İlçe Başkanı Selim Güçbilmez ben de Trakya’dan Karadenizliyim benim köyümde Binkılıç ve Karadeniz’e kıyısı var. O yüzden bende bir Karadenizli sayılırım. Karadeniz’in hırçın dalgaları var zordur Karadeniz’de yaşamak. Yeşiliyle mavisiyle eşsiz güzelliğe sahiptir. İnsanları sıcak ve samimidir. Onların o muhabbeti gülüşü ve sevgisi var” dedi.

Cem Kara’dan birlik mesajı

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca Karadenizliler Dernek Başkanı ve Yönetim Kurulu Üylerine başarı dileklerinde bulunarak, “Başta Dernek Başkanı ve çok değerli Yönetim Kurulu Üyeleri olmak üzere pek çok arkadaşımızı yıllardır tanıyorum. Bir kısmıyla eğitimin kaderini paylaştık ve birlikte mesai yaptık. Atalarınız, dedeleriniz Karadeniz’in ormanlarında, Karadeniz’in dağlarında, derelerinde, yaylarlarında kök salmışlar. Sizler onların çocukları ve torunları olarak, aş ve iş imkanları nedeniyle bu bölgeye gelmişsiniz ve bu bölgede tohumlarınızı ekmişsiniz, tohumlarınız filizleniyor. Doğduğumuz yerde, doyduğumuz yerde hepsi bu ülkenin bir parçasıdır. Çatalca’da yaşayan bizler belki çok farkında değiliz ama Çatalca bir taraftan Rumeli ve Balkanlar, bir taraftan da Ormanlısıyla, Karacaköyüyle, Yalıköyüyle, Binkılıcıyla Karadeniz. Pek çoğumuz Osmanlı Rus Harbi ile Balkanlardan, Kırımdan gelmişiz. Bir kısmımızda Balkan Savaşlarında, bir kısmımızda Mübadele ile gelmişiz. Çok daha geri gidersek 1071’de Anadolu topraklarına gelmişiz. Önemli olan hepimizin hiçbir etnik kimlik ve köken aramaksızın bu ülkenin yurttaşları olarak birbirimize, ülkemize, vatanımıza, bayrağımıza, bağımsızlığımıza sımsıkı sarılmamızdır. Bunu gerçekleştirdiğimizde milletten daha büyük bir güç olmadığını kısa bir süre önce yaşanan olumsuzluklarda da bir kez daha gördük. Ben dernekleşme faaliyetleri için ön ayak olan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu dernekteki arkadaşlarımız, Karadeniz geleneklerini, göreneklerini burada yaşatacaklar, birbirleriyle dayanışma ve yardımlaşma içerisinde olacaklar. Ne geldikleri anayurtlarını unutacaklar ne de burada yaşamaktan mutsuz olacaklar. Başkanımıza ve yönetimine gösterecekleri bu çabada, yardım ve destekçi olacağımızı belirtmek istiyorum. Yolları açık olsun” dedi. Yapılan konuşmaların ardından, Çatalca Karadenizliler Derneği’nin açılışı gerçekleştirildi.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

ÇATRUDER’den Eğitim Destek

Sıradakini Oku

Esnaftan Örnek Davranış

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir