Çatalca Belediye Meclisi’nde Gerginlik

Çatalca Belediye Meclisi Eylül Ayı birinci oturumunu Belediye meclis salonunda gerçekleşti. 8 maddelik gündemle ilgili toplanan mecliste, Ak Partiler CHP’li meclis üyesi Remziye Arslanca’nın sosyal medya hesabından yaptığı hakaret içerikli paylaşım nedeni ile Arslanca’nın Meclis kürsüsünde oturmasına tepki gösterdiler. 8 maddelik gündem maddelerinin en önemli maddesi olan borçlanma ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün teklifi Ak Partili meclis üyelerinin meclisi terk etmeleri sonucunda sessiz sedasız oy birliği ile komisyona havale edildi.

 

Meclis kürsüsünden inmesi istendi

Ak Parti Grup sözcüsü Celallettin Sonkaya Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın Meclisi açmadan önce söz alarak, “Ak Parti gurubu olarak bize hakaret eden bu bayanın meclis kürsüsünde oturmasını kabul etmiyoruz” dedi. Bunu üzerine Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, “Teşekkür ediyoruz” dedi. Sonkaya yeniden, “Bu bayanın derhal meclis kürsüsünden inmesini istiyoruz” dedi. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, “Teşekkür ediyoruz. Değerli meclis üyesi arkadaşlarım Çatalca Belediye meclisinin 2017 yılı Eylül Ayı meclisini açıyorum. Ulusumuzun kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk, aziz şehitlerimiz ve dün toprağa vermiş olduğumuz sözleşmeli er Halil İbrahim Gürel adına sizleri bir dakikalık saygı duruşuna akabinde İstiklal Marşı okunmasına davet ediyorum” dedi.

 

“Bu çatı altında durması bir hatadır”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından tartışma devam etti. Söz alan Ak Parti Grup Sözcüsü Celallettin Sonkaya, “Çatalcamız dün yine acı günlerinden birisini yaşadı. 21 yaşındaki bir kardeşimizi şehit verdik. Acımız büyük. Ailesine başsağlığı diliyorum. Çatalcamızın ve ülkemizin başı sağ olsun. Maalesef toplantıya başlamadan önce dile getirmek istedim ki bir bayan meclis üyesinin yaptığı terbiyesizliği gündemimize almayacaktık. Ama maalesef meclis kürsüsünde görünce insan dayanamıyor. Bu bayan meclis üyesi, maalesef şehitlerimize de hakaret etmiştir. Şehit ailelerine hakaret etmiştir. Türkiye Cumhurbaşkanına, Başbakanına, Bakanlarına ve partimize oy veren sade vatandaşa kadar hakaret etmiştir. Burada bunu net şekilde belirtmek isterim ki bayan meclis üyesinin kendine düşeni yapması derhal istifa etmesi gerekmektedir. Bu çatı altında durması bir hatadır.  Bu sözlerimden sonra daha fazla konuşmak istemiyorum” diye konuştu.

 

“Duyduğu pişmanlığı defalarca tekrar etmiştir”

Daha sonra ise Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, “Bu ülkede ki insanlara hakaret etmek kimsenin haddine değil. Üç yaşında da olsanız yetmiş üç yaşında da olsanız zaman zaman sosyal medyada bazı yanlışlar yapabiliyorsunuz. Bundan sonra ne kadar geriye dönmeye çalışsanız da sadece sizler değil, bizlerde rencide olmuşuzdur ve meclis üyemde konunun farkına vardığında duyduğu pişmanlığı defalarca tekrar etmiştir. Bir hata olduğunu kendisinin kabul ettiği için bundan sonraki değerlendirmede tabii ki partinin yetkili kurulları ve organlarına aittir. Ama Remziye Hanım bu yaşı itibariyle bu konuda pişmanlık duymaktadır. Kendiside bu düşünceleri burada da tekrar edebilir. Basın toplantısında da tekrar etmiştir. Onun için bunlar hiçbir zaman Cumhuriyet Halk Partisi’nin görüşleri olması mümkün değildir. Her yurttaşımız hangi parti üyesi olursa olsun her sade vatandaşımız herkes kadar vicdanlıdır, namusludur, şereflidir, onurludur” şeklinde konuştu.

 

Tartışma şöyle devam etti;

Celalettin Sonkaya: Pişmansa bu hanımefendi gereğini yapmalı

Cem Kara: Teşekkür ediyorum gündem maddelerine geçiyorum.

Celalettin Sonkaya: Sayın başkan biz oturumu terk ediyoruz. Biz olduğumuz sürece o kürsüde oturamaz.

Cem Kara: Arkadaşımız bir kez daha kamuoyu önünde özrünü dilesin.

Celalettin Sonkaya: Meclis kürsüsünden dilemesin geçsin yerine oradan dilesin.

Cem Kara: Divan kâtibidir. Gerçekten hoşgörüye ihtiyacımız varsa bakın Kurban Bayramı’ndan yeni çıktık. Çünkü hepimiz uzlaşıcı olmalıyız. Yapılan bir hatadan dolayı on gündür arkadaşımız yeterince pişmanlık yaşamış çok sıkıntılı dakikalar geçirmiştir. Hala geçirmektedir. Bu açıdan barışın ilçemizden, kardeşliğin ilçemizden bütün Türkiye’ye yayılmasını istiyor isek bu konuda yapılan açıklamalar yeterlidir diye değerlendiriyorum, taktir sizindir.

Celalettin Sonkaya: Sayın başkan tabii ki hakaret size edilmedi dolayısıyla tabi sizin için yeterlidir. Hakaret bize edildi. Bu hakareti yaklaşık 30 milyon insan duydu. 30 milyon insanı ilgilendiren bir hakarette bu kadar basit olunması doğru değildir.

Cem Kara: Bu olayı basit almıyoruz hiç.

Celalettin Sonkaya: Hakaret size yapılsaydı sizin tepkiniz çok daha fazla olacağını düşünüyorum. Bizim bu tepkiyi göstermemiz gayet normal biz kürsüden inmesini istiyoruz. Bu erdemliği göstersin. Biz toplumun huzura ve barışa sonuna kadar sahip çıkalım. Hanımefendi üzerine düşeni yapsın o meclis kürsüsünden insin.

Cem Kara: Değerlendirme kendisine aittir Remziye Hanıma söz veriyorum.

Remziye Arslanca: Ben hakikatten bu şeyden çok büyük pişmanlık duyuyorum. Farkında da değilim ben böyle yazı yazmadım. Zaten beceremem de. Sıkıntıya soktuğum kendi partili arkadaşlarımdan da özür diliyorum. Adalet Kalkınma Partisi’nden binlerce kere özür diliyorum.

Celalettin Sonkaya: Kürsüden inin hala niye direniyorsunuz.

 

 

“Ak Parti içinde de buna benzer, bundan da ağır ithamları içeren konular oldu”

Söz alan CHP’li Meclis üyesi Halil Gök, “Son on onbeş günden beri Çatalca’nın gündeminde birkaç önemli olay oldu bunlarla ilgili düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. Çatalcayı bütün Türkiye’ye tanıtan 18. Erguvan Festivalimizi gerçekleştirdik. Akabinde son gece 30 Ağustos Cumhuriyet yürüyüşüyle sonlandı. Bu festivale katkı sunan bütün arkadaşlarıma ve bütün Çatalcalı yurttaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Gündemimizle ilgili iki tane madde oluştu biri sanatçı ile ilgili bir diğeri de değerli meclis üyesi ablamızın yapmış olduğu yazıyı alıp tamamını okumadan paylaşmasından kaynaklanan hepimizin zül duyduğu tasvip etmediği bir olay oldu. Fakat arkadaşlar geriye dönüp baktığımızda Adalet ve Kalkınma Partisi’nin içinde de bu güne kadar buna benzer bundan da ağır ithamları içeren konular oldu. Türkiye’nin gündemi, dünyanın gündemi barışın bir an önce sağlanmasından yana gelişiyor. Bizlerde burada birbirimize karşı empati yaptığımızda farklı düşüneceğimizi tahmin ediyorum. Gurubum adına aynı gün Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı ile yaptığımız görüşmede akşam üzeri basın toplantısı yaptık. Bunu tasvip etmediğimizi söyledik. Belediye Başkanımızla birlikte aynı bildirinin altına imza attık. Aynı şekilde meclis üyesi arkadaşımızda özrünü diledi. Ama bakın ben size şunu söyleyeyim. Burada herkesin yapabileceği hata da birbirimize karşı bu tür sitemlerde bulunup, bunun yaptırım gücünün olduğuna inanmıyorum. Ama bir bir buçuk yıl önce Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ilçe başkanı da Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy verenler vatan hainidir dedi” diye konuştu. Celalettin Sonkaya araya girerek, “Gereksiz tartışmalara yol açıyor” dedi. Halil Gök ise, “Ben seni dinledim sözümü bitirebilirliyim” diyerek tepki gösterdi

 

 

Ak Parti Grubu Meclis salonunu terk etti

Bunun üzerine Celalettin Sonkaya, “Biz gerekeni söyledik” dedi ve Ak Parti grubu meclis salonunu terk etti. Ak Parti Meclis Üyesi Tuba Uzun söz alarak, “Açıkçası bir bayan olarak bu kadar Remziye Hanımın üzülmesine de üzülüyorum. Çünkü kendiside bir bayan. Aslında en çok ben Cumhuriyet Halk Partili arkadaşların bu durum karşısında gerçekten çok zor durumda kaldıklarını düşünüyorum ama hiç değilse divandan inebilirdi” dedi.

Cem Kara ise, “Gereğini yapacaktır konuşmalar bitmedi o nedenle. Yetmiş küsur yaşındadır. Gereğini yapacaktır” dedi. Remziye Arslanca kürsüden inebileceğini dile getirerek, “Ben kürsüden aşağı inerim” dedi. Cem Kara gereğinin yapıldığını belirterek, “Gereği yerine geldi mi Celalettin bey ama şimdi olmadı ki hem öyle hem böyle” dedi. Tuba Uzun ise gereğinin zamanında yapılmadığını ifade etti. Cem Kara yeniden söz alarak, “Birbirimizi dinlememiz gerekiyor. Konuşmalar bitmedi. Talebiniz yerine geldi. Arkadaşımız gereğini yerine getirmiştir” dedi.

 

Remziye Arslanca’nın kürsüden inmesine rağmen Ak Parti gurubu zamanında inmediği gerekçesiyle meclise geri dönmedi.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Türkiye’de İlk Süt Ürünleri Okulu Açıldı

Sıradakini Oku

Girgin; Yarışın galibi Cumhuriyet Halk Partisi ve Çatalca olacaktır

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir