Yücel; Kent Konseyi’ne tavır almak, protesto etmek, Çatalca’yı protesto etmektir

Çatalca Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısı, Çatalca Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Çatalca Kent Konseyi Başkanı Ahmet Rasim Yücel Genel Kurul Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Hizmet için sözde değil, özde birlik beraberliğe ihtiyacımız var. Çatalca Kent Konseyi tüm ilçemizi temsil etmektedir. Kent Konseyi’ne tavır almak, protesto etmek demek, Çatalcayı protesto etmek demektir. Ak Parti ilçe başkanımız son yapmış olduğumuz genel kurul toplantılarına maalesef katılmamaktadır. Genel kurul üyemizdir. Bu toplantılarda en başta yer alması gerekirken her nedense kendisi katılmadığı gibi yönetiminden de kimse katılmamaktadır. Aslında en büyük desteği kendisinin ve Ak Parti teşkilatının vermesi gerekmektedir. Kent Konseyi’ne destek olmak Çatalca’ya destek olmaktır” diyerek birlik çağrısında bulundu.

 

Başkanlığa tekrar Ahmet Rasim Yücel seçildi
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın da katıldığı genel kurul toplantısında, Kent Konseyi Başkanı ve Yürütme Kurulu Üyeleri seçildi. Divan Başkanlığını Kasım Kolcuoğlu, katip üyeliklerini Şah İsmail Atak ve Eftal Korkmaz yaptı. Çatalca Kent Konseyi, Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde Genel Kurul Toplantısı ile yeni Başkan ve Yürütme Kurulu Üyelerini belirledi. Başkanlığa tekrar Ahmet Rasim Yücel seçilirken, Yürütme Kurulu Üyeliği’ne Celal Yıldırım, Sacit Şık, Aziz Şenoğlu, Seyit Çetin, Serdar Sönmez seçildi. Genel Kurul Toplantısı; saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Divan Kurulu seçimi ve Faaliyet Raporunun okunması, görüşülmesi ve oylanmasıyla ile başladı.

 

“Kent Konseyi’ni küçümsemek, hafife almak kimsenin haddine değildir”
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara Kent Konseyine sahip çıkarak, “Çatalca’daki Kent Konseyi’ni küçümsemek, hafife almak kimsenin haddine değildir. İyi bir geçmiştir. İyi bir birikimdir. Görev yapmış olan bütün Kent Konseyi başkanlarına ve yönetim kurulu üyelerine, meclislerde görev almış gençlerimize kadınlarımıza teşekkür ediyorum. Kent Konseyi önemli görevler yapmıştır. Çatalca’nın hemen hemen günlük yaşam içersinde eleştirdiğimiz rahatsız, mutsuz, huzursuz olduğumuz her konuda gündeme getirmiş kamuoyunu aydınlatmaya çalışmış bilgilerini sivil toplum kuruluşlarıyla, siyasi partilerin temsilcileriyle halkla paylaşmıştır. İSKİ yasakları benimle başlamadı. Benden çok önce başladı. Her gün İSKİ yasaklarını konuşuyorsunuz. Her gün taşocaklarını konuşuyorsunuz taşocakları mı kapandı, İSKİ yasakları mı kalktı diyebilirsiniz. Evet, İSKİ yasakların belki bir taraftan ilçemizi koruma kollama açısından işimize de geliyor ama Çatalca’daki insanlarımızın yaşaması için İSKİ’den ciddi haklar elde edildi. Buna göre yeni konutları yapabiliyoruz. Tarım ve hayvancılık yapabilmemiz için ahırdır, kümestir yapabiliyoruz. Demek ki İSKİ yasakları konusunda ciddi mesafe kat edilmiştir. Taş ocakları, Çatalca’ya girerken baktığımızda özellikle Muratbey bölgesinde artık 21. yüzyılın İstanbul’una Çatalcasına yakışmayan bir görüntü var. Henüz bu taş ocaklarının kapanması konusunda belki başarılı olamadık ama en azından şunu başardık. Herkes bulunduğu köyde mahallede duyarlılık gösterdi ve yeni taş ocaklarının açılmasına veya yeni hafriyat alanlarının oluşmasına hiç birimiz göz yummadık. Bu küçümsenecek bir şey değildir” diye konuştu.

kent konseyi

“Bir sonuç alamadık”
Çatalca Kent Konseyi Başkanı Ahmet Rasim Yücel trafik sorunu ile ilgili bir rapor hazırlandığını, Büyükşehir Belediyesi’ne gönderildiğini belirterek, “Sizlerle birlikte görüşüp tartışarak çözümler konusunda fikir alış verişinde bulunduk. Belediyemizle ilgili konuları belediye başkanlığına yazılı öneri olarak sunduk onlarda belediyenin meclis gündemine alarak görüşüp tartışmış çözümler bulmaya çalışmışlardır. Hükümetimiz ve Büyükşehir Belediyemizle ilgili konuları da iktidar partisi olan Ak Parti ilçe başkanımıza ilettik. Başarılı olduğumuz sonuç aldığımız konular olduğu gibi maalesef ilçemizin bazı önemli konularında bir olamadık, beraber olamadık ve dolayısıyla sonuç alamadık. Nedir bunlar özellikle Perşembe günlerinde ilçe merkezinde yaşadığımız trafik sorunu bu konuyla ilgili bundan bir yıl önce ilçe kaymakamımız sayın İnci Sezer Becel göreve başlar başlamaz bir toplantı düzenledi. Sivil toplum kuruluşu olarak esnaf odaları, kent konseyi, belediye başkanı ilçe emniyet müdürü ile birlikte trafikle ilgili bir toplantı yapıldı. Neler yapılabilir çok detaylı gerek belediye zabıtası gerek ilçemizin emniyetin teşkilatıyla güzel bir ilçe trafik sorununu çözecek bir rapor hazırlandı ve bunu Çatalca Belediyesi Büyük Şehir Belediyesi UKM’ye iletti. Fakat o gün bugündür bir sonuç alamadık. Esnaf odasının toplantı salonunda bir toplantı yapmıştık bayağıda uzun sürmüştü orada Ak Parti İlçe Başkanı Sayın Selim Güçbilmez bu konuyu halledeceğini, basit bir konu olduğunu, madem orada böyle bir rapor var, madem ilçemizin trafik sorununu çözecek rapor hazırlanmış ben onu çıkartırım diye söylemişti. Ama bugüne kadar maalesef bu konuda bir adım atılamadı ve bu çileyi çekmeye devam ediyoruz. Kaleiçi imar planlarımız maalesef bir türlü çıkmamakta Büyükşehir Belediyesi’nden. Bu da önemli bir konu bununda bir an evvel çıkması gerekir. Cumhuriyet Meydanı’nın altına yapılacak otopark projemiz vardı, bu konuda da bir adım atamadık. Kaymakamımızı ziyaretimizde Kaymakamımız Alaiye şehitliği projesi, Kaleiçi caminin inşaatı ve İnceğiz yolu üzerindeki inşaatın huzur evi olarak inşaatının devam edip açılması konusunda çalışmaların devam ettiğini söyledi” dedi.

 

“Hizmet için sözde değil, özde birlik beraberliğe ihtiyacımız var”
Dışarıda yapılan eleştirilere cevap veren Ahmet Rasim Yücel, “Yapılan toplantılarda en çok belediye başkanı konuşuyormuş biz kendisini eleştirmiyormuşuz gibi eleştiriler kulağımıza gelmekte. Bir ilçenin belediye başkanı kaymakamı tabi ki konuşmalı uzunda konuşmalı. Sorunları çok iyi bilen kendileri biz her konuyu bilemeyebiliriz. Bu tür toplantılarda hazır kendilerini bulmuşken biz ilçemizin sorunlarını karşı karşıya kaldığı konuları tabi ki onlardan duyacağız. Zaman geldi belediye başkanına eleştirilerimiz oldu. Biz burada kimsenin amiri de memuru da değiliz. Kavgaya gürültüye gerek yok. Zaten TBMM’de görüyoruz. Milletvekillerimizin kavgaları ülkemize yakışmamaktadır. Ortak akılla ve samimiyetle davranırsak üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir konu olmayacağını biliyoruz. Çatalcamız için kişisel menfaatlerimizi beklentilerimizi siyasi düşüncelerimizi bir kenara bırakmak zorundayız. Daha bugünden 2019 yılında yapılacak olan yerel seçimlere yönelik hesaplar içersinde olursak Çatalcamıza en büyük kötülüğü yapmış oluruz. İlçemizin boş geçirecek bir gün dahi tahammülü yoktur. 2019 yılında yapılacak yerel seçimlere daha iki sene var. Niçin iki sene bizim sorunlarımız beklesin, üniversite beklesin, trafik sorununu niçin yaşayalım? Hizmet için sözde değil, özde birlik beraberliğe ihtiyacımız var. Çatalca Kent Konseyi tüm ilçemizi temsil etmektedir. Kent Konseyi’ne tavır almak, protesto etmek demek, Çatalcayı protesto etmek demektir. Ak Parti ilçe başkanımız son yapmış olduğumuz genel kurul toplantılarına maalesef katılmamaktadır. Genel kurul üyemizdir. Bu toplantılarda en başta yer alması gerekirken her nedense kendisi katılmadığı gibi yönetiminden de kimse katılmamaktadır. Aslında en büyük desteği kendisinin ve Ak Parti teşkilatının vermesi gerekmektedir. Kent Konseyi’ne destek olmak Çatalca’ya destek olmaktır. Bizim kişisel olarak hiçbir beklentimiz yok. Bu anlayışla herkesi bu kuruluşa Kent Konseyi’ne destek vermeye davet ediyoruz” diyerek desteğe davet etti.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Aykut; Korkunun olduğu yerde demokrasi olmaz

Sıradakini Oku

Girgin; Bu bir sistem değişikliği, yönetim değişikliği değildir, bu bildiğiniz rejim değişikliğidir

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir