Vicdanlar satılığa çıktı!

Evet, son yaşanan olaylar karşısında insani değerlerimizin iyice örselendiğini gözler önüne sererek vicdanların satılığa çıktığını gösteriyor. Fukaralık yüzünden ailece canına kıyanlardan tutun da hunharca hayvanları katledenlere kadar neler, neler… Savunmasız, ağzı dili olamayan hayvanlara yapılanları anlatmaya kelimeler yetmez… Alın size insanoğlunun barbar uygulaması… Onlarca yavru köpek ormanlık alanda ölüme terk edildi.

Çatalca Binkılıç Mahallesi Safaalan yolu üzeri Bal Orman Mevkii ormanlık alan içerisine yaklaşık bir aylık 40 adet yavru köpek kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından atılarak göz göre, göre ölüme terk edildi. Bu vahşete sosyal medya üzerinden hayvan severler tepki göstererek, yetkilileri göreve çağırdı.

Bu tepki üzerine Çatalca Belediyesi de  “Kamuoyuna Önemli Duyuru!” başlığı altında şu açıklamayı yaptı: “Çatalca, bin 115 kilometre kare yüz ölçümlü kırsal ve ormanlık alanı çok olan İstanbul’un en büyük ilçelerinden biridir. İlçemiz bizim kontrolümüz dışında komşu ilçelerden gerek ise İstanbul’a sınır olan illere bağlı sınır ilçelerden, bölgemize kaçak olarak gece veya ıssız ormanlık alanlara Rehabilite edilmiş; kulakları beyaz, mavi, turuncu, sarı, kırmızı renkte ince uzun daire şeklinde, küpeli ve rehabilite edilmemiş çok sayıda başıboş köpek bırakılmaktadır. Bu hayvanları buralara bırakan kişi ve kurumların da hayvanları koruma yönünde faaliyet gösteren kısımlardan olmaları da işin düşündürücü yönünü bizlere göstermektedir. Bunun önüne geçebilmek şu aşamada mümkün olmamaktadır. Bu nedenle özellikle ilkbahar, yaz ve sonbahar dönemlerinde ilçemizde sokak köpekleri (atma köpek) şikâyetleri artmaktadır ve bu durumla ilgili olarak da belediyemiz suçlanmaktadır. Bu üzücü olaylardan bir tanesi de ilçemiz Binkılıç Mahallesi Safaalan yolu üzeri Bal Orman Mevkii ormanlık alan içerisine sosyal medya ve haberlere de konu olan yaklaşık 1 aylık 40 adet yavru köpek ölüme terk edilmiştir. Belediyemize yapılan ihbar sonucu yaban hayvanlarının yoğun olarak mevcut olduğu bölgeye müdürlüğümüze bağlı ekipler tarafından gidilmiştir. Bırakılan 40 adet yavrunun 22 tanesinin STK’lar tarafından alındığı tespit edildi. Kalan 18 adet yavru, ekiplerimiz tarafından yapılan geniş kapsamlı çalışmalar sonucunda asıl olarak Silivri’de faaliyet göstermekte olan Hayvanları Koruma, Kurtarma ve Yaşatma Derneği (HAYKURDER) ile yapılan telefon görüşmesi neticesinde yavrulara kalıcı yuva bulunabilmesi için veteriner hekimlerimiz tarafından ilk kontrolleri, iç-dış parazit uygulamaları ve gerekli görülenlerin tedavileri yapılarak, Dernek Başkanı ve Yöneticilerine teslim edilmiştir.”

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Kitap ve Oyuncak Kumbaraları Çocukların Yüzünü Güldürüyor

Sıradakini Oku

Kadına Yönelik Şiddet Hız Kesmiyor!

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir