ÖZTÜRK; İLGİMİZ YOK

Çatalca Nakkaş Mahallesi’nde gerçekleşen hıdrellez şenlikleri sırasında bir samanlık yandı. Samanlığın yanmasında hıdrıllez şenliklerinde atılan havai fişeklerin etkisi olduğu iddia edildi. Bu iddialara Nakkaş Mahallesi Muhtarı Zafer Öztürk bir açıklama yaparak cevap verdi.

Geleneksel olarak her yıl şenlikler yapılacak

Şenliklerin geleneksel hale getirildiğini ve her yıl düzenleneceğini ifade eden Zafer Öztürk, “Bu yıl etkinliğimizin 2.’si düzenledi. Bu şenliklerde mahallemizi ve mahallemizin etini, sütünü, yoğurdunu tanıtmayı amaçladık. Bu etkinliğimizi geleneksel hale getirdik. Benim muhtar olduğum süreçte bu etkinlik devam edecek her yıl yapacağız” dedi.

“Yangının havai fişekten çıkıp çıkmadığı belli de değil”

Samanlığın yanmasında havai fişeklerin yanmasının etkisinin olduğu iddialarına Zafer Öztürk, “Muhtarlık olarak bizim hiç bir ilgimiz yok. Çünkü biz hıdrıllez ve havai fişek için iznimizi aldık. Havai fişek İstanbul’un göbeğinde de atılıyor, Çatalca’nın göbeğinde de atılıyor. Bizde attık ama 4 gün bunun iznini almaya uğraştık. İtfaiye, Ambulans, Jandarma gibi yerlerden iznimizi aldık biz. Oradaki o yangının havai fişekten çıkıp çıkmadığı belli de değil. Şimdi bana bize iddia ediyorlar hava fişekten yangın çıktı diye. Niye biz konseri kesmemişiz. Orada bir kişinin burnu kanamadı. İtfaiyesi ambulansı zaten ordaydı. Biz bu programı kesseydik bu millet nereye giderdi. Orada izdiham olurdu millet birbirini çiğnerdi. Hiç böyle bir şey olur mu?” diye konuştu.

“Bana ters tepki verdiler ben bir daha gitmek istemedim”

Samanlığı yanan aileyle görüştüğünü ancak ters tepki verdiklerini belirten Nakkaş Muhtarı Zafer Öztürk, “Samanlığı yanan kişiyle görüştüm. Aldığımız izinleri bilmiyormuş onlar. Bana ters tepki verdiler ben bir daha gitmek istemedim. 2 defa kapılarına gittim. Yangın olduğu günde gittim ertesi günde ailemle gittim. Yangının neden olduğu şu an belli değil. Havai fişekten olduğu da belli değil. Kundaklama da olabilir diyorlar. Etkinlik alanıyla yangının olduğu yer arasında 300 metre mesafe vardı. Çatısı aktarılmış eski bir binaydı samanlığın olduğu yer. Selçuk Güney arkadaşın samanları varmış orda. Ertesi gün gittim senin hayvanların aç kalmasın benim bir samanlık samanımı sana hibe ediyorum dedim ve yardımımı yaptım” dedi.

 

 

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

KIRIM TÜRKLERİNDEN TEPREÇ

Sıradakini Oku

ÇATALCA MUHTARLAR DERNEĞİ BAŞKANI HALİL AYDIN OLDU

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir