Öznakkaş Konvoyuna Saldırı

Arnavutköy’den ayrılarak Çatalca’ya bağlanan Nakkaş Mahallesi ekibi Öznakkaşspor’un şampiyonluk sevinci kursağında kaldı. Çatalca Stadı’nda oynanan S.Ortaköy maçı sonrası konvoylar halinde Nakkaş Mahallesine doğru giden Öznakkaşspor konvoyu İzzettin köyü girişinde ve çıkışında kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğradı.

 

Saldırıda araçlara maddi zarar verilirken Öznakkaş konvoyundan saldırı yapanlara cevap verilmemesi olayın daha da büyümesine engel oldu. Nakkaş Mahalle Muhtarı Zafer Öztürk’ün aracı büyük bir zarar görürken bazı taraftarların araçlarında küçük çaplı zararlar meydana geldi. İzzettin çıkışında bulunan mezarlığın olduğu bölgede cereyan eden olaylar sonrası jandarma da bölgeye gelerek tutanak tuttu. Öznakkaşspor Kulüp Başkanı Aykut Demirtaş başta olmak üzere saldırı sırasında olay yerinde bulunan bütün taraftarların olaylar nedeniyle jandarmaya giderek şikayette bulunduğu ve ifade verdiği öğrenildi. Olayları duyan İzzettinspor Asbaşkanı Serdar Sönmez’in de karakola giderek Öznakkaşsporluların durumuyla yakından ilgilendiği kaydedildi. Olaylar sırasında İzzettinspor 2.Başkanı Ferhat Yılmazer’in de son derece sağduyulu davranarak Öznakkaş kafilesine zarar gelmemesi için kendini siper ettiği elimize ulaşan duyumlar arasında.

 

Olaylar sonrası Öznakkaş cephesinden tepkili açıklamalar geldi. Nakkaş Mahalle Muhtarı Zafer Öztürk, yapılanın eşkiyalık olduğunu söyledi. Öztürk “Yol kesmek eşkıyalıktır. Bana yapılan köyüme yapılmıştır. İsmi, cismi belli olmayan cahil insanlar orada araçlarımızı darp ettiler. Bizim insanlarımız kültürlü insanlar. Zarar verdikleri insanların hepsi üniversite mezunu, kültürlü insanlar. Bizim insanlarımız bu tip şeylere çok karşıdırlar. Kavgayla işi olmaz. Bizim insanlarımız cahil insan değil. Biz bu gibi şeylere karşıyız. Nefretle kınıyorum bu gibi olayları. Çok vahşice davrandılar.” dedi.     Öznakkaşspor Kulüp Başkanı Aykut Demirtaş da yaptığı açıklamada arabalarla yollarının kesildiğini belirterek “Düşünün nerede yaşıyoruz. Türkiye’de yaşıyoruz. Arabalarla yolumuz kesiliyor. Konvoyumuz engellenmeye çalışılıyor. Tasvip etmeyeceğimiz bir olay. İnanın çok kötü şeyler olabilirdi. Konvoydaki taraftarlarımız çok sağduyulu davrandılar. Nakkaş taraftarları da konvoylardan inip cevap verselerdi infial olurdu. Yani burada Nakkaş taraftarlarının sağduyusu belki olayların daha da büyümesini engelledi. Şu var, bunu İzzettin’e mal etmemek lazım. Birkaç tane kendini bilmeyen, cahil kişinin çıkardığı olayları İzzettin halkına mal etmemek lazım. Birkaç kendini bilmezin spora, sporcuya, iki komşu köye zarar vermeye hakkı yok. Aralarında sanki düşmanlık varmış gibi göstermenin bir anlamı yok. Çatalca’nın önde gelen mülki amirlerinin de olayın takipçisi olacaklarına inanıyorum. Olayların düşmanlık seviyesine kadar getirilmemesi lazım. Serdar Sönmez’le karakolda beraberdik. Tokalaştık, ayrıldık. Bunların olması lazım. Birkaç kendini bilmezin iki köyü birbirine düşürmeye hakkı yok. Bunları öncelikle İzzettin halkı, muhtarı ve yönetimi kendi aralarında temizleyeceklerdir. Çatalca mülki amirlerinden de bu olaya el atmasını bekliyorum.” diye konuştu.

 

Olaylar sırasında İzzettinspor 2.Başkanı Ferhat Yılmazer’in olayları yatıştırmak için elinden geleni yaptığını, buna da tanıklık ettiklerini ifade eden Demirtaş “İzzettin’e girmeden yolumuzu kesmeye başladılar. Araçlarda kamera olduğu için yolumuzu kesen kişiler de belli. Görebildiğim İzzettin’de Ferhat başkan olayların önüne geçebilmek, olayları yatıştırmak için elinden geleni yaptı. Olması gerekeni yaptı sağolsun. Biz Çatalca’nın takımıyız. Bunların olmaması lazım. Ama son iki üç haftada yöneticilerin söylemleri ve imaları da ortamı gerdi. Köyde çok güzel bir organizasyon yapacaktık, havai fişekler patlatacaktık. Birkaç kendini bilmezi Allah’a havale ediyorum.” şeklinde konuştu. Olaylarla ilgili bir yorum da teknik direktör Faruk Ekici’den geldi. Ekici “Sporun ruhuna yakışmayan bir şey oldu. Nakkaş Köyü sakinlerinin ve taraftarlarının sağduyularından dolayı olaylar tasvip edilmeyen noktalara gelmedi. Nakkaş taraftarı da orada yanıt verseydi çok ciddi sıkıntı yaşanacaktı. Yani hiç sporun ruhuna yakışmayan bir ortam oluştu. Sonuç olarak sporun içinde olmaması gereken bir gün yaşadık.Şampiyonluk eğlencemiz sanki cenaze evindeymiş gibi oldu. Yemeklerimizi yiyip ayrıldık.” diye konuştu.

 

Haber ve fotoğraf: İskender KORDU

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Çatalca Kent Konseyi Yeni Yönetimini Oluşturdu

Sıradakini Oku

“Artık değişim zamanı gelmiştir”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir