Özen; Gazilik onurumuzu istiyoruz

Çatalca’da kahvede çalışarak hayatını idame eden Müjdat Özen 1994- 1995 yılında Tunceli de teröristlerle girdiği çatışmada ayağından vurularak yaralandı. Müjdat Özen, “Öldüğümde tabutumun üzerine ay yıldızlı bayrağımızın sarılmasını ve gazilik unvanımı evladıma bırakmak istiyorum. Devletimiz bunu bize çok görmesin” dedi

“Evlatlarımıza bırakabileceğimiz gazilik onurumuzu, madalyamızı istiyoruz”

Terörle Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Derneği (TMSY) üyesi olan Müjdat Özen gazetemize açıklamalarda bulundu. Özen yaptığı açıklamada, “1994 – 1995 yılında Güneydoğu’da askerlik yaptım. Komando olduğumuz içinde her bölgeye gidiyorduk. Tunceli’de teröristlerle girilen çatışmada vuruldum. Tedavi gördükten sonra da tekrar askerliğe devam ettim. Terhis olduktan sonra müracaatlarımız oldu hep sakatlık derecesini öne sürdüler. Kızım bile baba sen nasıl vuruldun da nasıl gazi olmadın diye soruyor. Biz devletin bekasını hedef alan terör örgütlerine karşı mücadelede terörist silahlarının tesiri ve etkisiyle yaralandık. Bizleri mali yük olarak görüyorlar, para değil evlatlarımıza bırakabileceğimiz, gazilik onurumuzu madalyamızı istiyoruz” dedi.

 

“Cumhurbaşkanımıza kadar yazışmalar yaptık”

Özen, “Çatalcaya referandumda gelen bakanlarımıza sorunlarımızla ilgili dokümanlar verdim. Cumhurbaşkanımıza kadar yazışmalar yaptık. En son bizimle ilgili bir karar çıktı. 684 sayılı KHK kapsamında 1053 nolu bir karar fakat eksik çıktığından dolayı yine hiçbir şeyden yararlanamıyoruz” diye konuştu.

“Bugüne kadar bizi kimse ziyaret etmemişti”

Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel’in ziyaret etmesinden dolayı da mutlu olduğunu ifade eden Müjdat Özen, “Bugüne kadar bizi kimse ziyaret etmemişti. Kaymakamımızın bizi ziyaret etmesi aileme ve bana onur verdi” ifadelerini kullandı.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Şehit Anıtına Çelenk Sunuldu, Karanfiller Bırakıldı

Sıradakini Oku

Kayzerling

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir