MİLLETVEKİLİ ERDEM’DEN ÇATALCA TURU

Milliyetçi Harekat Partisi (MHP) İstanbul 3. Bölge Milletvekili Arzu Erdem bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Çatalca’ya geldi.

İlk olarak partisinin Çatalca ilçe teşkilatında, Başkan Halit Uğur, yönetimi ve meclis üyeleri ile bir araya geldi. Ardından Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner’i makamında ziyaret etti. Daha sonra Milletvekili Arzu Erdem, Ziraat Odası Başkanı Seyit Çetin, Muhtarlar Derneği Başkanı Ceyhun Koç ve muhtarlar, İlçe Sağlık Müdürü Çağdaş Gökçe Gerçek, Çatalca Devlet Hastanesi Başhekimi Şenel Akgöz ve İlçe Jandarma Komutanı Özgür Çakıcı’yı ziyaret ederek, Çatalca ile ilgili konularda istişarelerde bulundu. MHP Çatalca İlçe Başkanı Halit Uğur, Belediye Meclis Üyeleri Mahmut Açar ve Hakan Göl ve MHP İlçe Yönetimi eşlik etti.

Milletvekili Arzu Erdem’e gündeme dair sorularımızı sorduk. İşte Erdem’in verdiği yanıtlardan satırbaşları…

Cumhur İttifakı nasıl gidiyor? İttifak devam edecek mi?

Cumhur İttifakı özellikle darbe gecesi girişiminden sonra genel başkanımızın yapmış olduğu “Her türlü siyasi kısır çekişmeyi bir kenara bırakacağız. Bundan sonrası için birlik beraberlik olma zamanı güçlü Türkiye, fitneye karşı, küresel çetelere karşı el ele verme zamanı” dedi. Cumhur İttifakı, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile birlikte kurulmuş bir ittifak. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından MHP ve Ak Parti ile birlikte kurulmuş olan bir ittifaktır. Cumhur İttifakı özellikle Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin etkin karar almasının belkide taçlanışıdır ve bundan sonraki yürüyüşte fitnenin, fesadın arındığı milli ve manevi değerlerin güçlendiği tamamen yerli ve milli unsurlara değer verildiği ve “beka meselesi” dediğimiz meselelerin tamamının kavrandığı kucaklandığı ülke içerisindeki güvenlik unsurlarından tutun, sınır ötesi harekâtlara kadar, Akdeniz’deki haraketlarımıza kadar bugün Suriye politikalarına kadar tamamen, Türk Milleti’nin lehine ve geleceğine hizmet eden bir ittifak. Liderimizin de dediği gibi tek bir cümle kullandı ve o cümleyi Cumhurbaşkanımızda kullandı “Pazara kadar değil mezara kadar” dedi. Bunu buradan bu şekilde cevaplamış olayım.

Seçim yasaları konuşuluyor. Bir değişiklik olacak mı?

Meclis 1 Ekimde açılıyor. Açıldıktan sonra gelecek olan kanunlar öncelik sırası nasıl olacak bilmiyoruz. Yapılmış olan açıklamalar var. Yapılacak olan düzenlemeler iç tüzükle ilgili veya farkı şekilde bunlar yapılır mı, yapılmaz mı bilemeyiz. Komisyona geldikten sonra belli olacak. Şuan ne söylesek erken olur.

MHP Silivri’yi, Ak Parti Çatalca’yı kazandı. Yerelde uyum sürecek mi?

İstanbul’da tek aday çıkardık. Binali Yıldırım Beyefendiyi Cumhur İttifakı olarak destekledik. Sahada da MHP’nin her bir ferdi, tüm teşkilatlarımız, ocaklarımız yerel seçimlerde Binali Yıldırım Beyefendi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olması için gayret ettik. Maalesef bu gayretlerimize karşın Büyükşehir el değiştirdi. Bu da sonuç itibariyle aslında Türk Milleti ve İstanbullulara çok önemli bir işaret gösterdi. “Görsünler bakalım ne yapıyor?” diye gördüklerinden de şu çıkıyor. evet İstanbul’a hizmet filan edilmiyor. Yerel idarelerde Cumhur İttifakı noktasında baktığımızda üç ilçe de belediye başkan adayımız çıktı. Diğer 36 ilçe’de de Ak Parti’nin adayları çıktı. MHP’nin tek Silivri Belediyesi var. Hakikatten bizim için gözbebeğimiz. Volkan Yılmaz kardeşimiz çok etkin çalışmalar yapıyor. Sizlerde, Silivrililer, İstanbullular ve hatta Türkiye’de parmakla gösterilen bir belediye haline geldi. Gönlüm şunu ister. Bu makama oturan, “Bu sadece belediyecilik” demeden hangi partiden olursa olsun, hizmet götürmeli. Sonuç itibariyle size bir ilçe emanet ediliyor. O ilçenin emaneti doğru taşınması gerekiyor. Çünkü bu bir vebal. Burada çoluğun çocuğun, herkesin bir vebali var. Cumhur İttifakı olarak biz, MHP başkanları ve Ak Partili Belediye başkanlarını Cumhur İttifakı’nın Belediye başkanları olarak görüyoruz. O açıdan tabi ki üzerimize düşeni yapıyoruz. Çatalca’da belediye meclis üyelerimiz Mahmut Acar abimize ve Hakan Göl kardeşimize destek veriyorlar, vermeye de devam edecekler. Türkiye’nin bazı bölgelerinde Ak Parti ve MHP kendi adayları ile yarıştı. Buralarda bile, etik kurallar çerçevesinde hiçbir şekilde Cumhur İttifakı’na zarar verecek söylemlerde bulunmadık. Hep şunu söyledik. “MHP adayı kazanırsa çok çok seviniriz, Ak Parti adayı kazanırsa ona da çok seviniriz.” Çünkü, “Nihayetinde Cumhur İttifakı kazanacak” dedik.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

ÇOBAN’DAN BAL GİBİ ZİYARET

Sıradakini Oku

DOĞA KATİLLERİNE KÖYLÜLER ‘DUR!’ DEDİ

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir