MANDACILAR BİLİME KOŞTU

Teknolojik gelişim artık ahırlara girdi. Mandacılar da daha verimli üretim yapabilmek amacıyla bilime sarılıp 18-20 Eylül’de İstanbul’da düzenlenen 12. Dünya Manda Kongresi yaptı. Uluslararası Manda Federasyonu tarafından düzenlenen kongreye çeşitli ülkelerden katılan akademisyenler tarafından manda ile ilgili fizyoloji, üreme, sağlık, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, besleme, genetik-yetiştirme, çekme kuvveti-sürdürülebilir üretim, sosyoekonomik hususlar ve yönetim konularında bilimsel çalışmalar sunuldu.

AKADEMİK BAKIŞ…

Kongreye; Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Özcan Kayacan, Hayvancılık ve Su Ürünleri Araştırmaları Daire Başkanı Dr. Ali Ayar, Dünya Manda Kongresi Dönem Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Hayvancılık Genel Müdürlüğü Islah ve Geliştirme Daire Başkanı Adem Bölükbaşı, İstanbul İl Tarım ve Orman

Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, İl Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ile Yurtdışından Akademisyenler, Üniversite öğretim görevlileri, Araştırma Enstitüleri, Bakanlık ve İl Müdürlük personelleri, Türkiye Manda Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı ile İl Başkanları, Proje Teknik Elemanları, dünyadan ve ülkemizden yetiştiriciler katıldı.

Her şeyin başı gıda olduğunu ifade eden İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, şöyle konuştu: “Bilindiği gibi dünyanın nüfus artışına paralel olarak dünyadaki insanlar için kritik öneme sahip olan şey gıdadır. Gıda şu anda günümüzde ve gelecekte ülkeler için savunma sanayisi kadar önemlidir. Yeni yüzyılda ülkemiz tarımda hayata geçirdiği reformlarla, Türkiye’nin değişim ve dönüşümünü en hızlı yaşayan sektörlerden bir tanesidir. Tarihi, kültürü ve medeniyetiyle ön plana çıkmış büyük bir il olan, sadece ekonomik ve metropol şehir olmasının yanında ilimiz aynı zamanda bir tarım ve hayvancılık kentidir.”

Prof. Dr. İhsan Sosyal, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca ve protokole, kongrenin anlam ve önemine binaen mini manda heykeli takdim etti. Kongre kapsamında Türkiye’de 185 bin ve İstanbul’da 15 binden fazla manda olduğu belirtildi.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

GARİBANA DEVLET SOPASI

Sıradakini Oku

“Hoş Geldin Bebek, İlçemize Güzellik Kattın”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir