KÖYLÜLERE BELEDİYE DARBESİ!

Çatalca Belediyesi kendisine ait tarım arazilerini ihale yolu ile kiraya vereceğini duyurdu. Bu duyurunun ardından CHP Çatalca İlçe Başkanlığı sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, Çatalca Belediyesi’nin tarım arazilerini toplu bir şekilde ihaleye çıkarmasına tepki gösterdi.

İŞTE O AÇIKLAMA:

CHP belediyeciliği döneminde köylerde bulunan tarım arazileri o köylerde yaşayan çiftçilerimize verilirken, AKP’li Çatalca Belediyesi tarafından çiftçilerimize “Proje yapılacağı’’ sebebiyle ihale yapılmayacağı bildirilmiş ve tarlaları tahliye etmeleri istenmiştir.

Ancak ilerleyen günlerde Çatalca Belediyesinin ‘’proje yapılacak’’ dediği tarlaları ihale yapılmadan kullandırdığı anlaşılmış olup bunun üzerine CHP Çatalca Belediye Meclis Üyelerimiz tarafından 03.11.2020 tarihinde Çatalca Belediye Başkanlığına soru önergesi verilmiştir.

İlgili soru önergesinde Çatalca Belediye Başkanlığına şu sorular sorulmuştur.

1-Tahliye edilmesi istenen ancak başka çiftçiler tarafından sürülen bu tarlalar için ihale düzenlenmiş midir?

2-Bu çiftçiler tarlaları belediyenin hangi projesi kapsamında sürmektedir?

3-Yapılacak olan proje yerli üreticiyi tarlalardan gönderme projesi midir?

Soru önergemiz üzerine Çatalca Belediyesi tarım arazilerini ihaleye çıkartmış. Ancak bir başka uyanıklığa imza atarak tarım arazilerini sadece bir kişinin veya kurumun alabilmesi için toplu olarak ihale düzenlemiştir.

Şimdi yeniden soruyoruz

1-Belediye Başkanı Sayın Mesut Üner seçim döneminde “Köyün gelirleri varsa onları köylere bırakacağız. Örneğin bir köyün 100 dönüme yakın arazisi varsa onun gelirlerini de köye bırakacağız’’ demiş olmasına rağmen tarım arazilerini toplu olarak ihaleye çıkartarak o köyde yaşayan çiftçilerimizin elinden tarlaları neden almaya çalışmaktadır?

2-Çatalca Belediye Başkanının proje yapılacaktan kastı tarım arazilerini yandaş kişi veya kuruma peşkeş çekme projesi midir?

3-İhalesiz olarak başka bir çiftçiye kullandırılmaya başlanan bu yerler için yapılacak olan ihale usulsüzlüğü kitabına uydurmak için midir?

4-Sürekli olarak esnafın yanında olduğunu iddia eden Çatalca Belediyesi zaten ekonomik sorunlarla boğuşan çiftçilerimizin elinden tarım arazilerini alarak küçük çiftçimizi tamamen yok etmek mi istemektedir?

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

BİNKILIÇ MAHALLESİ YOLUNU BULDU!

Sıradakini Oku

ÜNER, “BİR GÜN DEĞİL HER GÜN YANINDAYIZ”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir