Korkmaz; CHP Türkiye’nin kilit partisidir

Çatalca’da birçok sivil toplum kuruluşunda görev alan Eftal Korkmaz Cumhuriyet Halk Partisi’nden Meclis Üyeliği için aday adayı oldu. Sivil Toplum Kuruluşlarının gücüne ve etkisine inandığını söyleyen Korkmaz, “Ülkeniz ve ilçeniz adına hayalleriniz varsa icraat noktasında yer almanız gerekiyor. Bunun da Cumhuriyet Halk Partisi’nde gerçekleşeceğine inanıyorum” dedi.

Sizi tanıyabilir miyiz?
Siyasette aslında yeni değilim. 19 yaşından beri yaklaşık 20 yıldır siyasetin içerisinde yer alan birisiyim. Bu süreçte bazı dönemler aktif olarak bazı dönemler mesleki kariyerimize yönelip siyaseti pasif olarak takip etmeye devam ettim. Topluma hizmetin sadece siyasetten geçmediğinin bilincinde olan bir birey olarak gerek ilçemiz, gerekse ülkemize hizmet noktasında çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görevler aldım ve almaya devam ediyorum. İlçemizde faaliyet göstermekte olan Çatalca Kültür ve Turizm Derneği Başkan Yardımcılığı görevini 2 dönemdir sürdürmekteyim. Aynı zamanda Çatalca Kent Konseyi Genel Kurul üyesiyim. Bunun yanında mesleki mücadele içerisinde aktif olan bir Mali Müşavir olarak İstanbul Mali Müşavirler Odası Staj Komitesi Başkan Yardımcılığı ve İstanbul Mali Müşavirler Odası Çatalca İlçe Temsilci Yardımcılığı görevlerine devam etmekteyim.

Neden siyaseti tercih ettiniz?
Sivil toplum kuruluşlarının gücüne ve etkisine demokrasiye sonuna kadar bağlı birisi olarak hep inandım. Ancak ülkeniz ve ilçeniz için hayalleriniz varsa icraat noktasında yer almanız gerekmektedir. Bunun yolu da siyasette aktif olarak görev almaktan geçiyor. İstanbul’un 39 ilçesi içerisinde baktığınız zaman nefes alabildiğiniz elde kalan birkaç ilçesinden biri Çatalca’dır. Ancak şunu da unutmamak gerekir ki İstanbul devasa bir metropol haline gelmiştir. Hatta İstanbul bu hali ile birçok Avrupa ülkesinden daha büyük konumdadır. Çatalca bu metropol içerisinde nerede yer almaktadır? Benim hayalim üniversite mezunu gençlerin kaçmadığı, metropolle entegrasyonun sağlandığı, bir Florya, bir Yeşilköy bir Kadıköy gibi hem sosyal hayatın hem de iş hayatının bir arada yürüdüğü bir Çatalca… Gerek mesleki kariyerimiz sürecinde gerekse sivil toplum kuruluşlarında faaliyetlerimizden edindiğim tecrübeyi ve sahip olduğumuz donanımı Çatalca’ya aktarabilmek adına 31 Mart 2019 yerel seçimleri için Belediye Meclis Üyeliği aday adaylığı başvurusunda bulundum.

Neden CHP?
CHP bugün Türkiye’nin her açından kilit partisi durumundadır. CHP’nin olmadığı bir Türkiye’de bugünkü yaşadıklarımızdan daha olumsuz durumlarla karşılaşırız. Yerel yönetimler açısından baktığımızda Sosyal Belediyecilik kesinlikle CHP’nin başarılı olduğu bir konudur. İstanbul’da insanların rahat nefes alabildiği hem sosyal hem de iş hayatlarını bir arada yürütebildiği ilçelerin tamamı CHP belediyeleridir. Bugün AKP’nin elinde olan bir Bağcılar ile bir de CHP’nin elinde olan Kadıköy’e bakın fark çok iyi anlaşılacaktır.

Eftal Korkmaz Kimdir?
1978 yılında Çatalca’da dünyaya gelen Eftal Korkmaz Yunanistan göçmeni bir ailenin çocuğudur. İlk-orta ve lise eğitimini Çatalca’da tamamlayan Korkmaz, üniversite eğitinin ardından özel şirketlerde muhasebe müdürlüğü görevlerinde bulunmuş ve sonra Mali Müşavir olarak faaliyetlerini Çatalca’da sürdürmüştür. Aynı zamanda Adalet Bakanlığı Menkul Değerler – Muhasebe ve Finans dallarında ceza ve hukuk bilirkişisi olarak görev yapmakta olan Eftal Korkmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanlığı yetkisine sahiptir. İyi derece de İngilizce bilen Eftal Korkmaz evli ve 1 kız çocuk babasıdır.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Uysal; Çatalca’yı örnek bir belediye yapacağım

Sıradakini Oku

Kara; 3. kez başaracağız

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir