Kızılay Çatalca Şubesi Her Yerde

Kızılay Haftası Çatalca’da da bir dizi etkinliklerle kutlandı. Kızılay Çatalca Şubesi 29 Ekim -4 Kasım tarihleri arasında okulları ziyaret ederek, Kızılay’ı öğrencilere önemini ve değerini anlattılar. Çatalca Kızılay Şubesi Başkanı Hüseyin İzgi ve yönetimi ile gerçekleşen etkinliklerde öğrencilere Kızılay’ın tarihi, faydaları, yardımlaşma kutsallığı, kan ve kanın insan için değeri ve önemi hakkında öğrencilere bilgiler verildi. Özellikle yardımlaşmanın önemine dikkat çekilirken, Kızılay’ın din, dil, ırk gözetmeksizin insanların yanında olduğu, önemli olanın insan canı ve değeri olduğu, yaşatmak adına yardımlaşmanın ne kadar önem kazandığı öğrencilere anlatılıyor.

Öğrenciler Dikkatlice Dinledi

Sunumları Kızılay şube yönetimi, kadın kolları ve gönüllüler ile birlikte gerçekleştiren Kızılay Çatalca Şubesi her gittikleri okulda ilgiyle karşılanmaları ve anlatılanları öğrencilerin dikkatle dinlemeleri, yardımlaşmak adına güzel sözler sarf ettikleri dile getirilirken, Türk halkının olmazsa olmazı “Yardımlaşmak” sözünün ön planda tutulduğu dile getiriliyor.

“Türk insanının olmazsa olmazı yardımlaşmadır”

Kızılay Çatalca Şube Başkanı Hüseyin İzgi, “Kızılay Haftası’nı özellikle çocuklarımızla kutlamayı seçtik. Çocuklarımızın Kızılay’ı tanıması, tarihini öğrenmesi, yardımlaşmanın değerini, yardımlaşmayla her sorun ve sıkıntının önüne geçilebileceği, yaraların sarılabileceğini vurgulayarak, din, dil, ırk gözetmeksizin yardımlaşmanın önemini aşılayarak geleceğe emin adımlarla yürümek istiyoruz. Türk insanının olmazsa olmazı olan yardımlaşma duygusunu en üst seviyeye çıkartmaya çalışıyoruz. Tüm çocuklarımıza verdiğimiz değerin meyvelerini onların verdikleri ilgi ve alakalar karşısında görüyor ve gurur duyuyoruz. Etkinliklerde gönüllü olarak Kızılay’ın yanında olan tüm gönüllü genç Kızılay ekibimizi de verdikleri emekten dolayı canı gönülden kutluyorum. Kızılay olarak etkinliklerimiz her zamanki gibi durmayacak ve halkımıza desteklerle devam edecek” dedi.

Kızılay’ı Anlattılar

Son olarak Genç Kızılay Ekibi Kızılay Haftası nedeniyle okul etkinliğini Erdem Anaokulu’na gerçekleştirdi. Anasınıfı öğrencileriyle düzenlenen etkinlikte Kızılay anlatılırken, tüm öğrencilere Kızılay elbisesi giydirilerek motivasyon sağlandı. Kızılay’ın tarihi ve hizmetleri anlatılırken diğer yandan yardımlaşmanın önemi vurgulandı. Vurgulamalarla insanların yardımlaşmayla daha ilerilere, daha üst medeni uygarlıklara ve daha güzel yaşamlara adım atılacağı dile getirildi. Okul yöneticilerinin de destek sunduğu etkinlikte çocukların mutluluğu gözlerinden okundu.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

TAPU MAĞDURU KÖYLÜLERE AKİF HAMZAÇEBİ EL UZATTI

Sıradakini Oku

Dr. Timur Orhanoğlu ile Çatalcalının şekeri çıkmayacak!

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir