Kayseri kiralık daire fiyatları ne kadardan başlıyor?

Kayseri’de kiralık daire arayanların bilmesi gerekenler
Kayseri; İç Anadolu bölgesinde yer alıp, Türkiye’nin en kalabalık 14. ilidir. Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2018 yılı verilerine göre 1 milyon 389 bin 680 nüfus yoğunluğuna sahiptir. Kayseri’de; Melikgazi, Kocasinan, Talas, Develi, Yahyalı, Bünyan, Pınarbaşı, İncesu, Tomarza, Yeşilhisar, Sarıoğlan, Hacılar, Sarız, Felahiye, Akkışla ve Özvatan olmak üzere toplam 16 ilçe bulunmaktadır. Değişik uygarlıklara ev sahipliği yapan Kayseri’de her bütçeye uygun kiralık ev bulmak mümkündür. Hız kesmeden pek çok yeni projeye yer verilen şehirde bu yıl yeni bir müze açılması planlanmaktadır. Müzeler şehri olarak anılması hedeflenen Kayseri, emlak yatırımcılarının da yakın merceğe aldığı şehirler arasında yer almaktadır. Peki, Kayseri kiralık ev fiyatları ne kadardan başlıyor? Kayseri’nin en kalabalık ilçesinde kiralık ev fiyatları ne kadar? Kayseri’nin en uygun kiralık ev fiyatlarına sahip ilçesi hangisidir? İşte Kayseri’de kiralık daire arayanların bilmesi gerekenler…

Kayseri’de kiralık daire fiyatları 384 TL’den başlıyor!
Zingat.com Bölge Raporu 2019 Haziran ayı verilerine göre Kayseri’de ortalama 100 metrekare kiralık daire fiyatlarının minimum 384 TL olduğu bilinmektedir. Maksimum olarak 640 TL olan kiralık ev fiyatlarının, ortalama olarak da 512 TL olduğu görülmektedir. Satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 0.58 artış gösteren Kayseri’de, kiraya verilen bir dairenin yatırım geri dönüş süresi 23 yıl olarak hesaplanmaktadır.

Kayseri’nin en kalabalık ilçesinde kiralık ev fiyatları ne kadar?
Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2018 yılı verilerine göre, 555 bin 671 nüfus yoğunluğuna sahip olması yönüyle, Melikgazi Kayseri’nin en kalabalık ilçesi olarak bilinmektedir. Park alanları ve doğal güzellikleriyle dikkatleri üzerine çeken ilçede herkese uygun kiralık daire imkanı mevcuttur. Bölgedeki Ortalama 100 metrekare kiralık daire fiyatı 392 TL iken, maksimum olarak bu fiyatın 653 TL olduğu görülmektedir. 100 metrekare kiralık dairelerin ortalama fiyatlarının da 522 TL olduğu bilinmektedir. Ortalama konut  metrekare fiyatı 1.368 TL olan Kayseri’de, kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüş süresi, bir diğer ifadeyle amortisman süresi 22 yıl olarak hesaplanmaktadır.

Kayseri’de en uygun kiralık ev fiyatlarına sahip ilçe ‘Kocasinan’ oldu.
Kocasinan; 391 bin 661 nüfus yoğunluğuyla Kayseri’nin en kalabalık ikinci ilçesi oldu. 93 mahalleden oluşan bu büyük ilçede;  en kalabalık nüfusa sahip mahalle Mimarsinan, en az nüfusa sahip olan mahalle Karahöyük mahallesi olmuştur. Zingat.com Bölge Raporu 2019 Haziran ayı verilerişne göre Kocasinan’da ortalama 100 metrekare kiralık daire fiyatları minimum 371 TL iken, maksimum fiyatların da 618 TL olduğu bilinmektedir. Bölgedeki 100 metrekare kiralık dairelerin ortalama fiyatı da 494 TL’dir.  Ortalama konut metrekare fiyatları 1.420 TL olan Kocasinan’da, kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüş süresi (amortisman süresi) 24 yıl olarak hesaplanmaktadır.

Kayseri Talas’ta kiralık daire fiyatları ne kadardan başlıyor?
Zingat.com Bölge Raporu 2019 Haziran ayı verilerine göre Kayseri’nin Talas ilçesinde, ortama 100 metrekare kiralık daire fiyatları 392 TL’den başlıyor. Maksimum kiralık daire fiyatı 654 TL olan ilçede, 100 metrekare kiralık daire fiyatlarının ortalama 523 TL olduğu bilinmektedir.  Talas ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 1 bin 468 TL olurken, kiraya verilen bir konutun geri dönüş süresi (amortisman süresi) 23 yıl olarak hesaplanmaktadır.
Kayseri’de yer alan kiralık ev ilanlarını yakından incelemek istiyorsanız, tüm Kayseri kiralık daireler  için tıklayın!

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Kendin Çal Kendin Oyna

Sıradakini Oku

Çatalca’da Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu Rüzgarı

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir