Çatalca Belediyesi 8 Mart’ta Kadınları Ağırladı

Çatalca Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Atatürk Spor Kompleksi’nde bir program tertip etti.
Programa, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Süleyman Çelebi, CHP Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök, Çatalca Belediye Başkan Yardımcıları Ufuk Akın, Erhan Güzel, Ayhan Tutun, Fehmi Akyüz, Çatalca Belediye Meclis Üyeleri Belgin Tezer, Filiz Öder, Cengiz Aydın, Süleyman Oğuz Seçilmiş, Cavit Eteke, Tuncay Altun, Rıdvan Hacet de katıldı.

Program ilk olarak Cumhuriyet Halk Partisi Çatalca Kadın Kolları Başkanı Sevinç Özkatrancı’nın konuşması ile başladı. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün tarihçesi hakkında bilgi veren Özkatrancı, kadınların örgütlü mücadelesi ile birlikte bu günü hak ederek kazandığını sözlerine ekledi. Bu konuşmanın ardından Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara bir konuşma yaptı.

CEM KARA: “KADINA ZULÜM EDEN İNSANLIĞIN YÜZ KARASIDIR”

Kadınların hak ettiği yerde olması gerektiğini belirten Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara; “Sizlerle erkekler kadar çarşıda, pazarda, cenazede, asker uğurlamada, törenlerde karşılaşamıyoruz. Zaman zaman bir araya geliyoruz. Sizler bizlerin anaları bacıları yalnız değilsiniz. Rüyamızda da hayalimizde de gerçeğimizde de sizlerle beraberiz. Sizlerin hizmetinizdeyiz, emrinizdeyiz. Sizlerin ne kadar kutsal olduğunuzu gayet iyi biliyoruz. Bizleri doğuran ilk öğretmeniniz olan, biz hastalanınca hastalanan, sevincimizle sevinen saçını süpürge yapan, ev işlerinin yanında ailenin ekonomisine katkı sunan insanlarsınız. Ahırda hayvanlara bakan, tarlada eşinizle, çocuğunuzla çalışan, Kurtuluş Savaşı’nda cephede sırtınızda mermi taşıyarak Mehmetçikle beraber oldunuz. Sizler göklerde yükselmeye layıksınız. Bir takım erkek müsveddeleri siz değerli varlıkları üzmekte, yerlerde sürüklemekte ve zulüm etmektedirler. Biz bunlara insan demiyoruz. Onlar insanlığın yüz karasıdır. Bizler Çatalca’nın bütün hemşerileri erkekler sizlerle her zaman el ele olacağız, kol kola olacağız ve kadının toplumda gerçek yerini bulması için, gerçek kadın-erkek eşitliği için görev süremizce ve sonrasında da mücadelemizi sizlerle beraber sürdüreceğiz. Bu topraklarda sizler barışı istemediğiniz müddetçe barış olamaz. Sizler ne isterseniz o olacaktır. Dünyada gerçek hakimiyeti sizler kuracaksınız. 39 mahallemizden gelen bütün kadınlarımız sizlere teşekkür ediyoruz. Sizlere minnettarız. Sizleri çok seviyoruz. Gözümüzdeki yaş yüreğimizdeki sevinçsiniz. Sizlerin her zaman yanında olacağız. Sizlere kadın kadına; erkeklerin ahkam kesmediği, nutuk atmadığı, mutlu huzurlu barış dolu bir 8 Mart Kadınlar Günü diliyorum. Birlikte eğlenin, birlikte mutlu olun. Barış içinde bir dünyayı hep beraber kurmak dileğiyle saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” dedi.

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın ardından Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 3. Bölge Milletvekili Süleyman Çelebi de bir konuşma yaptı. Süleyman Çelebi konuşmasında CHP milletvekilleri olarak kadınların emeklilik ile ilgili pirim gün sayısını dolduran kadınlar için 45 yaşında emekli olabilmeleri için çalışma yaptıklarını belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından kadınlar gönüllerince eğlendi. Ayrıca Çatalca Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler de kadınlara takdim edildi.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Mahalleden İmam Hatip’li arkadaşım…

Sıradakini Oku

Aday Adayı Fırat Aykut CHP Çatalca’dan Destek İstedi

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir