KAÇAK YAPIYA KÖYLÜ KALKANI

Kaçak yapı yapanlar Köylülerin engeline takıldı! Ekili tarım arazisinin içinden yol yapmak isteyen uyanıklara köylüler geçit vermedi.

Çatalca Elbasan Mahallesi’nde tarım arazisine inşaat yapmak isteyenlerle köylüler karşı karşıya geldi. “Ekili tarlalarımızın içinden yol açtırmayacağız” diyen köylüler kaçağa “Dur!” dedi. Köylülerin yaptığı eyleme Jandarma’nın olaya müdahale etmesi ile tartışma son buldu. Jandarma yapılan kaçak yapıya işlem yaptı. Yayın Koordinatörümüz Zafer Kara olayı yerinde izleyerek Elbasan sakinlerinden Murat Öztürk ile yaşanan olaylar hakkında konuştu.

GENÇLER TARIMA YABANCI

Murat Öztürk süreci şöyle anlattı: “İstanbul’a yakın köyler kaderiyle baş başa bırakılıyor. Birincisi okumak için köylerinden ayrılan gençler geri dönmüyor. Çok haklı sebeplerle eğitimini aldıkları iş kollarında çalışıp şehirlerde yaşamayı tercih ediyor. Diğer bir sebep ise çocuk sayısı arttıkça kişi başına düşen arazi miktarı azaldığı ve aileler geçim derdiyle yüz yüze kaldığı için çiftçilik mesai disiplini içinde çalıştıkları maaşlı bir işin dışında olabildiği kadar sürdürülen tali bir iş olarak görülüyor. Çiftçilerin genel politikaların yanlışlığı sebebiyle yaşadıkları maliyet yüksekliği. Hayatlarını rahatlıkla sürdürebilecekleri fiyatlarla ürettiklerini satamamaları da ayrı bir sorun. Bütün bunların dışında ve her şeye rağmen tarım ve hayvancılıkla uğraşan köylüler, dahil oldukları belediye sınırları içindeki seçilmişlerin işlerini eksik yapması kaçak ve çarpık yapılaşmanın artması nedeniyle zaman zaman farklı sorunlarla karşı karşıya kalıyorlar.”

TEHDİTLER YILDIRMADI

“Son günlerde yaşadığımız, ileride bunun bir asayiş sorunu olarak tüm köylerde karşımıza çıkacak” diyen Murat Öztürk,sözlerini şöyle sürdürdü: “Kim kime güveniyor, kim neye güvenmiyor bilemem. Köylüye ait ekili araziyi ezerek, bozarak iş makineleri ile resmi olmayan yollar açıyor. Buna itiraz eden, malına mülküne sahip çıkmaya çalışan köylüler ‘Kan çıkar’ denilerek tehdit ediliyor. Parti ayırımı yapmaksızın şunu söylemek isterim. Bu tür tatsız olayları engellemenin tek yolu, yerel yönetimlerin görevlerini eksiksiz yapması ve yasaları uygulamasıdır. Bizim köyümüzde yaşanan böyle bir olay ilk ve son olsun. Tabi bu olumsuzlukların aşılması için iktidar kadar muhalefete de görev düşüyor.

VİCDAN, CÜZDAN OLDU

Eskiden kaçak yapıyı önleyici bazı tedbirler vardı. Şimdilerde işler “Kim kime, dum duma” yürüdüğünü ifade eden Murat Öztürk konuşmasını şu sözlerle noktaladı: “Eskiden hükümetler dahil olmakla birlikte tüm yerel yönetimlerde yanlış ve eksik bir iş ve yapıldığında, veya görevlerini yapmadıklarında kendi kendilerine ‘Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ne der’ diye düşünürlerdi. Bu özelliği ile CHP’nin iyi işler yaptırmakta azmettirici kötüyü engellemekte caydırıcı bir özelliği vardı. Şimdilerde ne yazık ki yok. Demokrasi denilen aygıt iki ayaklıdır ikisinden biri aksadığında hayatlarımıza olumsuz yansıyor. Sol lastiği patlamış bir araba gibiyiz. Bu yüzden yoldan çıkma pahasına arabamız sağa çekiyor. Sol olmayınca da vicdan azalıyor, insaf azalıyor. Başka hayatları sakatlamamızı engelleyen empati yok oluyor.”

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

GELECEĞE SAĞLAM YATIRIM

Sıradakini Oku

İYİ OLANLAR KAZANACAK

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir