Hizmete Dair

Kaymakamlık ne yapmak istiyor acaba?

 

15 Temmuz gecesi Türkiye Cumhuriyeti büyük bir felaketten geri döndü. Hain FETÖ terör örgütünün darbe girişiminde bulunmasına kahramanca direnen, vatanını savunurken Şehit düşen vatandaşlarımıza Başbakanlık bir genelge yayınlayarak yardım kampanyası başlattı. Bizim insanlarımızın ne kadar yardım sever olduğunu bütün dünya bilir. Hele ki böyle bir olayda daha fazla duyarlılık gösterir.

Ama bizim Çatalca Kaymakamlığımız farkında değil ki sivil toplum kuruluşlarına yardım kampanyası ile ilgili yazısında “Konu ile ilgili olarak gerekli hassasiyetin gösterilerek her kurum ve kuruluş kendi bünyesinde yapacakları yardımları toplu halde yazımız ekinde gönderilen ilgili banka hesaplarına yatırarak dekontundan bir adetin Kaymakamlığımıza gönderilmesini rica ederim” demiş. Bağış ve yardımda gönüllülüktür esastır. Elbette ki hepimizin içi yandı. Fakat dekont istemek neyin nesi? Kaymakamlık Çatalca’daki sivil toplum kuruluşlarına güvenmiyor mu? Yada kimin yardım yapıp yapmadığını denetlemek mi istiyor?

 

Belediye amatör spor kulüplerine sahip çıkmazsa…

Türkiye’de en çok ilgi gören ve sevilen sporlardan bir tanesi olan Futbol, Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig, Amatör Küme, Süper Amatör, 1. Amatör ve 2. Amatör ligleri var ve hepsi de ilgi çeker izlemeyi severiz hatta kendi takımımız kaybettiği zaman üzülürüz, kazandığı zamanda sevinç çığlıkları atarız.

Her bir ligin kendine göre büyük bir heyecanı vardır.  Tabi iyi bir takım kurmak içinde para lazım. Genellikle futbol kulüplerinin başına işadamları geçer. Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig’te takımınız varsa işadamını ikna etmek daha kolaydır. Federasyondan da size belli bir para gelir. Asıl sıkıntıyı çekenler ise mahallelerinde gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durması için takım kurup Amatör Liglere katılanlardır.

Mahallelerinde veya ilçelerinde işadamı varsa onlardan destek isterler. Bazen destek alırlar bazen alamazlar. Destek alamadıklarında kendi aralarında para toplayarak liglere katılırlar. Hükümet bu konuda 5393 Sayılı Belediye kanununda spor nakdi yardım yapılmasını yasanın 14 madde B. Fıkrası’nda “Gerektiğinde, sporu teşvik etmek amacıyla gençlere spor malzemesi verir, amatör spor kulüplerine ayni ve nakdî yardım yapar ve gerekli desteği sağlar” Ayrıca (Ek fıkra: 12/11/2012-6360/17 madde.; Değişik: 12/7/2013- 6495/100 md.) Belediyelerin birinci fıkranın (b) bendi uyarınca, sporu teşvik etmek amacıyla yapacakları nakdi yardım, bir önceki yıl genel bütçe vergi gelirlerinden belediyeleri için tahakkuk eden miktarın; büyükşehir belediyeleri için binde yedisini, diğer belediyeler için binde on ikisini geçemez.” şeklinde belirtmiş.

Peki belediyeler bu kanunu uyguluyor mu? Çatalca Belediyesi mecliste aldığı bir kararla Çatalca ilçesinde yer alan spor kulüplerine nakdi yardım yapıyor.

Arnavutköy Belediyesi ise malzeme yardımı yapıyor, nakdi yardım yapmıyor. Halbuki spor kulüpleri forma, eşofman gibi malzemeleri reklam karşılığında alabiliyor.

Arnavutköy yeni bir ilçe ve hızla göç alan bir ilçe. Genç nüfusu da artan bir ilçe. Buna rağmen spor kulüplerine nakdi anlamda destek olunmuyor.

Ancak bilinmesi gereken şu ki; ilçenizde bu kadar genç nüfus artarken kulüplerinize sahip çıkmazsanız, bu gençlere de sahip çıkamazsınız.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Utanmasalar Hafriyatı Demir Yoluna Dökecekler

Sıradakini Oku

Amatör Spor Kulüplerine Nakdi Yardım

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir