HASAT ŞENLİĞİ’NDE ALTIN SARISI BÜYÜLEDİ

Çatalca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu “Hasat Şenliği” Nakkaş Mahallesi’nde gerçekleşti.

Hasat Şenliği’nde İlçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Belediye Başkanı Mesut Üner ve İl Tarım Müdürü Ahmet Yavuz Karaca biçerdöver ile ilk hasadı hayırlı uğurlu olsun temennileriyle yaptı.

Programa, Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, İstanbul İl Tarım Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, İlçe Tarım Müdürü Kadir Güngör, Belediye Meclis Üyesi Olcay Güvenci, Ziraat Odası Başkanı Seyit Çetin, Muhtarlar Derneği Başkanı Ceyhun Koç, Nakkaş Mahallesi Muhtarı Zafer Öztürk, Çatalca Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Müdürü Hüsmen İlhan, Çatalca Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Ömer Köseoğlu ve çiftçiler katıldı.

NAKKAŞ SARIYA BOYANDI

Çatalca’da sapsarı rengiyle muhteşem görüntüler oluşturan ayçiçeğinin sonbahar aylarının gelmesiyle hasat zamanı geldi. Bu yıl ayçiçeği hasadı Nakkaş Mahallesi’nde düzenlenen Hasat Şenliği programıyla başladı. Hasat Şenliği, Nakkaş Mahalle Muhtarı Zafer Öztürk’ün ev sahipliğinde gerçekleşti.

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, Çatalca tarımında önemli bir yeri olan ayçiçeği hasadının tüm çiftçiler için bol ve bereketli olmasını diledi.

RANDIMANLI VERİM…

İstanbul İl Tarım Müdürü Ahmet Yavuz Karaca İlimiz genelinde yaklaşık 180 bin dekar alanda üretim yapıldığı Çatalca özelinde 51 bin dekarlık bir üretimin söz konusu olduğu ve bu yıl verim düzeyi ve yağ oranı olarak randımanlı bir sezon geçirildiğini, bunun üreticilerimiz açısından sevindirici olduğunu ifade etti.

Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş Ayçiçeği hasadının bol ve bereketli olmasını temenni etti.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

TRAKYA BİRLİK YAĞ BASACAK!

Sıradakini Oku

ÇOBAN’DAN BAL GİBİ ZİYARET

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir