Gök; Taktiri Çatalca Halkına Bırakıyoruz

Çatalca’da bazı mahallelerde ahırlara, samanlıklara seçmen kaydı yapılmasını ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Mesut Üner ve akrabalarının evine de dışarıdan seçmen yazıldığı iddiaları Çatalca kamuoyunda bomba etkisi yarattı. CHP Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök ilçe binasında partililerle basın toplantısı düzenledi.
 
CHP Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök siyasetin neden yapıldığına değinerek, konuşmasına başladı. Gök, “Siyaset tabiî ki demokratik ortamda demokrasi çizgisinde yapıldığı sürece doğrudur. Ülkenin demokrasisi adına siyaset yapılması doğaldır. Bununda yegane varlığı siyasi partilerdir. Buradan yola çıktığımızda bu nasıl yapılır? Hak hukuk adalet ve anayasal maddelere uyularak yapılır” ifadelerini kullandı.
 
“4 Ocak’tan sonrasını göremiyoruz”
31 Mart Yerel Seçimlerde oy kullanacak vatandaşlar için 4 Ocak ve 17 Ocak arasında bir askı süreci olduğunu belirten Gök, “Askı süreci nedir? Seçimde sandığa gittiğimizde sandık görevlisi listeye baktığında ismimiz var mı? Yok mu? Eğer ismimiz var ise sandıkta oy kullanma hakkına sahip oluyorsunuz. Bunun içinde 4 Ocak ile 17 Ocak arasında listelerin askı süreci başladı. 4 Ocak tarihine kadar muhtarlıklarda siyasi partilerde bütün kamuoyunda YSK’nın o güne kadar güncellenmiş listelerini hepimiz ekranlarda görebiliyorduk. 4 Ocak itibariyle güncellenmiş listelere baktığımızda, bizde buradan taramalarımızı yapıyorduk. Taşıma var mı? Buradan giden var mı? Gelen var mı? Seçmenimiz kimdir, nerde oturuyor gibi alt bilgilere ulaşmak için YSK’nın sistemini kullanıyorduk. 4 Ocak itibariyle sistem tamamen kapatıldı. Yüksek Seçim Kurulu’nun tasarrufuna geçti. 4 Ocak’tan sonrasını göremiyoruz. Bugün sizlerle paylaşacağım bütün bilgiler 4 Ocak tarihine kadar” dedi.

“Kağıt üzerinde buraya geldiği görülüyor”
Kanunun açık olduğunu dile getiren Gök, “Dün adliyede, İlçe Seçim Kurulu Başkanına sunmuş olduğum sekiz adet klasörde, Çatalca’ya birkaç yıl öncesinde yapımına başlanan KİPTAŞ konutları gündemdeydi. KİPTAŞ konutlarında 4 Ocak itibariyle 2227 seçmenin geldiği fakat bunun içinde Erguvankent ve çevresindeki seçmen kitlesi oluştuğundan dolayı bunları düştüğümüzde buradaki sayı 1670 kişi. Tabi diyebiliriz ki tapu tahsisi yapılırken tapular üzerine alınırken belki girilmesi şart koşulmuştur. Bununla ilgili YSK’nın önemli bir kararı var. Muratbey Mahallemizde 69 kişi tespit ettik. 3 Boğaz köprüsü yol yapımı ile ilgili İnceğiz Mahallemizdeki şantiye’de yine altını çizerek söylüyorum 4 Ocak tarihi itibariyle 588 kişi görebiliyorduk. İki gün önce Ferhatpaşa ve Kaleiçi Mahallesi muhtarı ile yaptığım görüşmede Kaleiçi Mahallesi’ndeki sayının 850’leri geçtiğini sadece şantiyeyi söylüyorum. KİPTAŞ’la ilgilide Ferhatpaşa Mahallesi muhtarımızla yaptığım görüşmede sayın muhtarım burada KİPTAŞ’ta bu arkadaşlarımızın, bu komşularımızın oturduğu ile ilgili burada bir bilgi var mı? Burada oturuluyor mu? Oturulmuyor mu? diye sorduğumda Muhtar ‘Hayır ben kimseyi orada görmedim kimsenin de orada oturduğu yok’ dedi. Biz arkadaşlarla KİPTAŞ konutlarına gittik ve arkadaşlarla dolaştık. 6 tane sokakta yaptığımız tespitte iki tane vatandaşımızla karşılaştık. Bir tanesi işçi arkadaşımız, bir tanesi de yanımızdan geçti merhabalaştık. Baktığınızda orada hiçbir hayati belirtti yok. Bakın keşke gelmiş olsalardı. Keşke oranın peyzaj çalışması, çevre düzenlemesi, insanların oturup insanca yaşayabileceği konutlar haline getirilip insanlarda oraya yerleşmiş olsalardı. Biz onlara hemen gidip sayın hemşerimiz Çatalca’ya hoş geldiniz derdik. Çatalca’da onlarında yaşamaya hakkı vardır. Çatalca’nın çok eski bir tarihi vardır. O günlerden bugüne kadar kim gelmişse Çatalcalı olmuştur. Çatalca’ya gelmiş gözüyle bakmayız. Çatalcalı olmuştur bizim komşumuzdur, hemşerimizdir. Burayla ilgili 8 maddenin sonuç kısmında şunu yazar. Derki ‘Polis, jandarma tarafından yapılan araştırma ve soruşturma sonucunda belirtilen adreste oturup oturmadığı’ Bakın kanun çok açık. Belirttiği adreste oturup oturmadığı diyor. Bizim iddiamız bu arkadaşlarımızın bu adreste oturmadığı sadece nüfus kaydını getirip kağıt üzerinde buraya geldiği görülüyor” diyerek Çatalca İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın gerekeni yapacağına inandıkların belirtti.
 
“Ahırda, samanlıkta seçmen kaydı var”
Yaptıkları incelemelerde en çok Karamandere Mahallesi’nin dikkat çektiğini belirten Gök, “Ahırda, samanlıkta seçmen kaydı var. Böyle bir şey olamaz. Ancak YSK’nın kararı belli. Bir evde ikamet edilmiyorsa seçmen kaydı silinir. YSK’ya göre yapılan tahkikat sonucunda beyan edilen yerleşim yerinde oturmadığı belirlenen seçmenlerin kayıtları dondurulacak olup, bu durumda olan seçmenler askı süreci içinde gerçek yerleşim yerlerine kayıtlarını aldırmadıkları takdirde önceki yerleşim yerinde de oy kullanamayacaklardır. Bu nedenle seçmenlerin gerçek yerleşim yerlerinde kayıtlı olmaları, oy kullanma yetkileri bakımından yasal zorunluluktur” ifadelerini kullandı.
 
“Köyde oturmayan seçmen var”
Gök, “Çatalca İstanbul’un 5’te 1 coğrafyasına sahip ve 39 tane mahallemiz var. Buralar küçük yerlerdir, buralarda herkes birbirini tanır. Kimin köyde oturduğunu kimin oturmadığını herkes bilir. Karamandere’de 96, Hallaçlı’da 338, Kabakça’da da 70-80 civarı köyde oturmayan seçmen var. Büyükçekmece, Esenyurt, Avcılar, Arnavutköy, Fatih, Kağıthane ve Başakşehir’den seçmen taşınmış” dedi.
 
“Bu kişilerin bahse konu adreste hiçbir tarihte yaşamadığı tespit edilmiştir”
AK Parti Çatalca Belediye Başkan Adayı Mesut Üner ve yakın akrabalarının evlerine de 69 seçmen taşındığı iddiasında bulunan Gök, “Takdiri Çatalca halkına ve İlçe Seçim Kurulu’na bırakıyorum” dedi. AKP’de ilçe başkanı iken belediye başkanı aday olmuş arkadaşımızın, adaylığı açıklandıktan sonra burada bir hareket başladığını ifade eden Gök, “Bu size verdiğim evraklar İlçe Seçim Kurulu’na verdiğim evraklardır. Muratbey Mahallesi’nde ikamet eden Mesut Üner’in evine, Büyükçekmece Dizdariye Mahallesi’nde oturan Ezgi Yaman, Ece Yaman, Esen Yaman ve Abidin Yaman’ın kaydı alınmıştır. Bu kişilerin bahse konu adreste hiçbir tarihte yaşamadığı tespit edilmiştir. Bunu gerek muhtarla gerek o çevrede oturan arkadaşlarımızın beyanları ile ispatlıyoruz” dedi.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

İstanbul Havalimanı inşaat alanını su bastı

Sıradakini Oku

Ramazan Gül Güven Tazeledi

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir