Gençlik Meclisi Çatalcalılardan Destek Bekliyor

Çatalca Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Furkan Batuhan Kayhan ile Gençlik Meclisi hakkında konuştuk. 21 yıldır Çatalca’da yaşayan 24 yaşındaki Furkan Batuhan Kayhan Anadolu Üniversitesi spor yönetimi okuyor. Birden fazla STK’larda görev yapan genç başkanın anlattıklarından satırbaşları…

 Çatalca Kent Konseyi Gençlik Meclisi olarak ne zaman göreve geldiniz?

“Öncelikle biz gençlere verdiğiniz destekten dolayı sizlere teşekkür ediyoruz. Göreve gelişimiz 2,5 ay oldu ve ilk mottomuz madde bağımlılığıyla mücadele etme kararını aldık. Güzel bir ekip kurduk ve bu ekibin içinde Çatalca dertlisi bizler varız. Gönüllülük esaslı, ortak paydamız güzel ilçemize neler yapabiliriz diye yola çıktık.”

Kent Konseyi’nin amacı nedir?

“Yönetim anlayışına dayalı ve sürdürülebilir kalkınma içinde çeşitli toplum kesimlerinin kent yönetimine katkıda bulunmalarını, kaliteli ve yaşanabilir bir kentin yönetiminde aktif rol almalarını hedefleyen ve gönüllülük esasında oluşmuş ortak yapıdır. Din, dil, ırk ve siyasi görüş ayırmaksızın ilçemizin gelişimi ve gençlerimize ne kadar katkıda bulunabiliriz, amacımız bu yöndedir.”

Çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

“İlk projemiz Kızılay ile ortak kan bağışı oldu ve 450 kişiye merhem olmaya gayret ettik” diyen Furkan Batuhan Kayhan sözlerini şöyle sürdürdü: “Ardından150 fidan dikilmesini sağladık. Gençlik meclisi olarak madde bağımlılığı önergesini sunduk ve Çatalcamızın sorunlarını masaya yatırdık. Başkanımız Ahmet Rasim Yücel’in öncülüğünde Belediye meclisinde gündem maddeleri arasında görüşüldü. Akabinde Gençlerin meşgul olması gerektiğini düşündük ve Gençlik spor hizmetleri ile ortak gençlerin ilgi odağı olan  “Ücretsiz” Fitness programı devam ediyor. Sosyal yardım anlamında Çatalca halkımızın desteği ile ihtiyaç sahibi kişilere ulaşmaya çalışıyoruz. Birçok konferans ve seminer yapmak için girişimler devam ediyor. Yeni projelerle Kent Konseyi Gençlik Meclisimizi ismini sıkça duyacaksınız. Sizin aracılığınızla gençlere verdiği destekten dolayı Çatalca Belediye Başkanımız Mesut Üner’e teşekkür etmek istiyoruz. Son olarak bizimle bu yolda yürümek isteyen Çatalca dertlisi tüm kardeşlerimizi bekliyoruz.”

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Kadına Yönelik Şiddet Hız Kesmiyor!

Sıradakini Oku

“Gençler Başkanla Buluşuyor” Projesi Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir