Gençliğine ve Geleceğine Sahip Çık

Çatalca Kaymakamlığı tarafından yürütülen ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle gerçekleşen “Gençliğine ve Geleceğine Sahip Çık” projesi kapsamında Atatürk Spor Kompleksi’nde proje tanıtım yemeği düzenlendi.

Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Al, Çatalca İlçe Emniyet Müdürü Bülent Çelik, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Doğan Gültekin, Yeşilay Derneği Başkanı Hüseyin Kahya, İstanbul Kalkınma Ajansı Uzmanı Emin Şengül, Psikiyatrist Dr. Sema Bayçın, Beylikdüzü Belediyesi Danışma Takip ve Rehabilitasyon Merkezi Klinik Psikologu İlayda Yenigün ve Bağımlılık Danışmanı Latif Çıvgın, Beylikdüzü Ram Müdürü Hayrullah Can, muhtarlar, okul aile birliği başkanları, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

“Hepimizin ortak sorumluluğudur”

Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel uyuşturucu medde bağımlılığının dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de her yaştan vatandaşımızı tehdit eder hale geldiğini belirterek, “Madde bağımlılığından tütün bağımlılığına, internet bağımlılığından sosyal medya bağımlılığına, televizyon bağımlılığına kadar geniş bir yelpazede karşımıza çıkan bağımlılıklar asla ötelenmemesi ve göz ardı edilmemesi gereksen toplumsal sorunlardır. Türkiye’de diğer Avrupa ülkelerinde olduğu kadar yaygın olmamakla birlikte tehdit boyutuna gelmeden önce önlem alınması gerekmektedir. Bu aynı zamanda bir ulusal güvenlik problemidir. Toplumda bağımlılık yapıcı maddelerin kullanılmasına ve yayılmasını önleme çalışmaları bu maddelerin yarattığı bireysel ve toplumsal sorunları en aza indirmek ve toplumda sağlıklı davranışların gelişmesini sağlamak amaçlarımız arasında yer almaktadır. Sosyal, ekonomik, güvenlik gibi bir çok farklı yönü bulunan bağımlılık yaratan madde problemi ancak sorunun taraflarının işbirliği ile çözülebilecek kompleks bir problemdir. Önleme, madde bağımlılığından arındırma, rehabilitasyon süreçleri bu yapılacak faaliyetlerin başlıcalarıdır. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı gençlerimizi bu bağımlılığa karşı korumamız için daha dikkatli ve duyarlı olmamız hepimizin ortak sorumluluğudur. Çocukları ve gençleri uyuşturucudan koruma konusunda en önemli etken ailelerdir. Bilinçli ebeveyninler erken yaşlardan itibaren sergileyecekleri doğru yaklaşımlarla çocuklarını zararlı alışkanlıklardan koruyabilirler” dedi. Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel’in ardından Ruh ve Sinir hastalıkları uzmanı Dr. Sema Bayçın bağımlılık konulu bilgilendirme sunumu yaptı.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

İstanbul Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği Derneği’nden Başkan Üner’e Ziyaret

Sıradakini Oku

Teknoloji Görücüde

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir