Fıratlı; İstediği yere, istediği fiyatı koyabiliyorlar

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Çatalca Şubesi, tüketicilerden gelen şikayetler doğrultusunda Çatalca Kaymakamlığı, Çatalca Belediyesi ile Çatalca Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na birer yazı göndererek fiyat listelerinin tüketicinin görebileceği yerlere asılmasını için destek istedi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Çatalca Şubesi Başkan Yardımcısı Yunus Fıratlı, “Derneğimize gelen şikayetler üzerine 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’nun “Fiyat Etiketi” başlıklı yasası 54. maddesi gereği lokantalar, büfe, restaurantlar, pastaneler bu gibi yerlere bir fiyat listesi asmak zorundalar. Bu listede tüketicilerin görebileceği yerde olmalı. Bununla alakalı Kaymakamlığa, Belediyeye ve Esnaf Odasına birer yazı gönderdik. Esnaf Odası bize görev alanı içersine giren işletmelerin fiyat listesini gönderdi. Kaymakamlık, Belediyeden gelen yazıyı bize gönderdi. Çatalca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün yapmış olduğu denetimlerde lokantalar, restaurantlar, pastaneler ve küçük işletmelerde fiyat çizelgesinin olduğunu söylediler. Resmi yazı gönderdiler. Bizde yaptığımız kontrollerde sadece birkaç esnafın dışında Çatalca’daki işletmelerde fiyat listesinin olmadığını gördük. Bu yazıya verilen cevaba göre her işletmenin bir fiyat listesi tabelası olması gerekirken bunlardan hiç birisinde yok. Belediye başkanının bizzat bu işle ilgilenmesi ve zabıta müdürünü de yanına alıp kontrol etmesini istiyoruz. Tüketiciler zor durumda insanlar istediği yere, istediği fiyatı koyabiliyorlar. Bizim tercih yapma hakkımız kalmıyor. Onun için fiyat listelerinin tüketicilerin görebileceği şekilde asılması lazım. Zabıta yönetmeliğine göre, bunu da zabıtanın, belediye başkanlığının denetlemesi gerekiyor” diye konuştu.

Son olarak Çatalca halkına da seslenen TÜKODER Çatalca Şubesi Başkan Yardımcısı Yunus Fıratlı, “Herkesin oto kontrol yaparak fiyat listelerinin görülebileceği şekilde asmayan işletmeleri alakalı ilgililere bilgi vermelerini dileriz” dedi.

 

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Kayzerling

Sıradakini Oku

18. Çatalca Erguvan Festivali değerlendirme toplantısı yapıldı

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir