Ermeni Soykırım Yalanının Bayraktarı Kılıçdaroğlu…!

Tarım ve hayvancılığımız bitirilmiş, sanayimiz çökertilmiş, işsiz sayımız 7 milyon, yardıma muhtaç insan sayımız en az 20 milyon olmuş…

Ülkemiz bu durumda iken siz hiç Kılıçdaroğlu’nun bu sorunlarımızadeğindiğini, çözüm önerilerini konuştuğunu duydunuz mu? Duyamazsınız, çünkü bu konular Kılıçdaroğlu’nu ilgilendirmemektedir.

Kılıçdaroğlu’nun yaptığı, günlük gazete haberlerine özetle değinip geçmekten ibaret…

Ancak, Rumların Kıbrıs’ta, Ermenilerin Karabağ’da Türklere yaptığı soykırımı görmeyen Kılıçdaroğlu, 1915’te Ermenilerin zorunlu göçe tabi tutulmasını, Ermeni Soykırım iddiasına dönüştürmek ve kabul ettirmekisteyenlerle birlikte hareket ettiğini görüyoruz.

2014 cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Kılıçdaroğlu şöyle diyordu: “Gönlümdeki cumhurbaşkanı Orhan Pamuk’tur…”.Peki neden Orhan Pamuk? Çünkü Orhan Pamuk “Türkiye’de 1 milyon Ermeni’yi, 30 bin Kürdü öldürdük…” iftirası ile Ermeni soykırım yalanı iddiasına emperyalizm adına destek olmuştu.

2014’te CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler, 2015 yılına girerken Ermenilerin yoğun çalışmalarına karşılık, CHP içinde soykırım yalanına karşılık bir komisyon kurulması önerisinde bulunmuştu. Ancak, bu öneri Kılıçdaroğlu tarafından reddedilmişti. 

Bu olayın hemen arkasından, 19 Ocak 2015 günü İstanbul’da bazı CHP milletvekilleri (Şafak Pavey, Umut Oran, Sezgin Tanrıkulu, Süleyman Çelebi, Hüseyin Aygün, Kadir Gökmen Öğüt, Mustafa Moroğlu, Alaattin Yüksel) “Hrant’la, Soykırımla Yüzleşin” pankartıyla yürüdüler. Kılıçdaroğlu, sessiz (ve de memnun) kalmıştı.

Uruguay’ınbir önceki devlet başkanı JoseMujica;

Türkiye’nin Ermenilere soykırım yaptığını 1965’te kabul etmiş ilk devlet başkanıdır…

-24 Nisan 2010’da Montevideo’nun Ermenistan Meydanı’na Ermeniler tarafından dikilen soykırım anıtını bizzat açan ve “Soykırım Müzesi” kurulması kararını onaylayan kişidir.

– 1915 zorunlu göçü çarpıtırken “Türkiye tarihindeki bu karanlık sayfa ile yüzleşmeli ve yaptığı vahşeti kabullenmelidir” diye çağrı yapan kişidir.

– Ermeni Soykırımı’nın 100. Yıldönümü Organizasyon Komitesi Onursal Üyesidir.

Ve bu kişiyi, Kılıçdaroğlu2015’te Türkiye’ye davet edip onur konuğu olarak ağırlamıştır.

Tam da o günlerde CHP’li Çankaya Belediyesi,soykırım iddiasına destek olacak şekilde bir Ermeni fotoğrafçının “Ermenilerin, Türklerden çektikleri…” konulu fotoğraf sergisini açmıştır.

1915 zorunlu göçe soykırımdır diyen Ermeni asıllı Selina Doğan, Kılıçdaroğlu tarafından 2015’te İstanbul 2. Bölge. 1.sıradan milletvekili yapılmıştır.

Ocak-2016’da Kılıçdaroğlu, Selin Sayek Böke, Zeynep Altıok, Eren Erdem Almanya’nın Essen kentinde, Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir ile görüşmüşler ve 3 gün sonra Cem Özdemir, Ermeni Soykırım iddiasının kabulü için Alman Meclisi’ne önerge vermiştir: ÖNERGE, 2 HAZİRAN  2016’DA ALMAN MECLİSİ’NDE KABUL EDİLDİ.Bu tarihten 15 gün önce Kılıçdaroğlu yine Almanya’da Cem Özdemir’le toplantı yapmıştır.

Bilindiği gibi Alman Yeşiller Partisi’nden Karen Fogg, Kıbrıs’ın Rum yönetimi altında birleşmesi için 2004 yılında yoğun çaba sarf etmişti. Türkiye’ye düşman böyle bir partiyle Kılıçdaroğlu’nun CHP adına konuşacağı ne olabilirdi? Ermeni soykırım iftirasının konuşulmasından başka…?

Şimdi sıra geldi, konuşmalarında “Ermenilerle de görüşeceğiz…” diyen Kılıçdaroğlu’nun “Ermeni Soykırım (iftirası/yalanı) kabul edilsin” önergesini TBMM’ye sunmasına…!

Ama, Kılıçdaroğlu’nun zannettiği gibi meydanlar boş değil..!

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Başkan Kara’dan Çatalcaspor’a Geçmiş Olsun Ziyareti

Sıradakini Oku

Engelli Gençler Çakı Gibi Asker Oldu

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir