EĞİTİMCİ CEM KARA OKULA KARŞI MI?

CHP Çatalca Belediye Meclis Üyesi Metin Sezer hayırsever bir vatandaşın Anaokulu yaptırmak istediği ile ilgili Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın cevaplaması için yazılı soru önergesi verdi. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın işaret ettiği arsaların şartlara uygun olmadığı için hayırsever iş adamı Çatalca Belediyesine anaokulu yapılması için başvuruda bulunmadı.

Çatalca Belediye Meclis Üyesi Metin Sezer Çatalca Belediye Meclisi 01.10.2014 tarihli toplantısında yazılı önerge vererek hayırsever bir vatandaşın ilçemizde gösterecek çok fonksiyonlu 1000 m2 ve 1500 m2 alanı kapsayacak anaokulu yaptırmak istediğini ile ilgili yazılı soru önergesi verdi.

Hayırsevere okul için uygun olmayan yerler gösterildi

Meclis Üyesi Metin Sezer’in yazılı soru önergesini cevaplayan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın cevabında, “Belediyemiz gayrimenkullerinden uygun bir anlam tahsisinin meclis kararı alınarak yapılması talep edilmiştir. 08.11.2010 tarih onaylı 1/1000 ölçekli Çatalca Merkez ve Yakın Çevresi Revizyon Uygulama İmar Planı sınırları içerisinde anaokulu yapabilecek ve Çatalca Belediyesi mülkiyetinde olan 643 ada 4 nolu parsel 1863.56m2 yüzölçümlü belediye hizmet alanı lejantında ve 262 ada 2 parsel 538.74m2 yüzölçümü belediye hizmet alanı lejantında olan parsellerimiz bulunmaktadır. İlgili kişinin Belediye Başkanlığımıza resmi olarak dilekçe ile başvurulması halinde talep Başkanlığımızca değerlendirilecek ve uygun görüldüğü taktirde sözleşme yapılması için yetki istemek üzere konu Belediye Meclisimize getirilecektir” denildi.

Okul için şartlar uygun olmadığı için hayırsever iş adamı başvuruda bulunmadı

Eğitimci olan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın anaokulu yapmak isteyen bir hayırseverin istediği kriterlere uygun olmayan yerleri göstermesi kafalarda soru işareti oluşmasına neden oldu. Belediye Başkanı Cem Kara’nın anaokulu yapılması için işaret ettiği 262 ada 2 parsel’in 538.74 m2 olmasından dolayı hayırseverin istediği 1000 m2 ve 1500 m2’den daha az olması nedeniyle istenen şartlara uygun olmaması ve 643 ada 4 parsel’in 1863.56 metrekare olarak uygun olmasına rağmen anaokulu yapılması için şartlara uygun olmadığı için hayırsever iş adamı Çatalca Belediyesine anaokulu yapılması için başvuruda bulunmadı.

 

Haber: Zafer Kara

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

ÇATALCA MUHTARLAR DERNEĞİ BAŞKANI HALİL AYDIN OLDU

Sıradakini Oku

Çatalca Halkı Mülteci Kampına “Hayır” Dedi

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir