DÖKÜM OYUNUNU MUHTAR BOZDU!

Çatalca Nakkaş Mahallesi’nde kiraladıkları tarlayı kaçak hafriyat toprağı ile doldurmaya çalışanları Nakkaş Mahalle Muhtarı Zafer Öztürk ve azaları yakaladı. Jandarmanın gelmesiyle kaçak döküm yapanlar hakkında yasal işlem yapıldı. İstanbul’da yaklaşık 14 resmi hafriyat döküm sahası var. Kaçak dökümleri engellemek için hafriyat toprağı taşıyan kamyonlarda GPS sistemi de bulunuyor. GPS sistemi bulunan kamyon sayısı 8 bin 900. Döküm için para vermek istemeyenler geceleri ve hafta sonları ise belirlenen sahalar dışına kaçak olarak hafriyat toprağı döküyor.

 ÖNLEMLER YETERSİZ!

İnşaat sektörünün gelişmesi ile kaçak hafriyat dökümleri son yıllarda hızlı şekilde arttı. Önlem alınmasında yetkililerin yavaş davranması kaçak hafriyat döküm yapanların iştahını kabartıyor. Büyük bir rant kapısı olan kaçak dökümler, iki gruba ayrılıyor. Birinci gruptakiler vatandaşın evinden çıkan bir kamyon molozu tenha yerler seçip döküp kaçıyorlar. Bunları yakalamak çok zor. İkinci guruptakiler ise bir yer belirliyorlar ve orayı onlarca, yüzlerce kamyon kaçak döküm yapıyorlar. İşte bunları yakalamak daha kolay Çatalca Nakkaş Mahalle Muhtarı Zafer Öztürk ve azaları tarım arazisine kaçak döküm yapanları kıskıvrak yakalıyorlar. Ardından Çatalca İlçe Jandarmayı arıyorlar. Jandarma kaçak döküm yapanlar hakkında yasal işlem yapıyor.

 TARIMA BÜYÜK DARBE!

Nakkaş Muhtarı Zafer Öztürk, tarım arazisine kaçak döküm yapanlara müdahale ederek yüzlerce kamyon kaçak hafriyat dökülerek çevreye ve tarım arazilerine büyük zararı da önlemiş oldu.

 SÖZLEŞME OYUNU!

Kaçak döküm yapanlar Nakkaş Mahallesi’ne tapu kayıtlı 1268 parseli kiralamışlar. Kira sözleşmesinde kiralanan yerin cinsi boş tarla olarak belirtilmiş. Aylık kira bedelini ise 11 bin lira göstermişler. Kiralanan yerdeki faaliyet alanı da otopark, şantiye araçları bakım ve onarımı olarak belirtilmiş. Halbuki, tarım arazilerin olduğu bölgede imar yok ve kiralayan M.B bunu iyi bildiğinden tarlayı kiralayarak döküm için fazla para ödemekten kurtulmuş oluyor. Kaçak dökümde büyük rantlar dönüyor. Özel ekipler kurulmazsa bu kaçak dökümler engellenmesi çok zor. Kimi kamyonların plakası yok. Yada plakayı kapatıyorlar. Vatandaş şikayet etse bile özellikle belediye ekipleri müdahalede geç kalıyor. Böyle olunca da kaçak döküm yapanların iştahı kabarmış oluyor.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

HAYVANSEVERLER SEVİMLİ DOSTLAR İÇİN BİR ARAYA GELDİ

Sıradakini Oku

ÜNER “TARIM ARAZİLERİMİZE BİZDEN ÖNCE YAPILMIŞ KAÇAK YAPILARI YIKIYORUZ”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir